Svet
5322 ogledov

Hrvaška policija zaradi prevare z apartmaji išče Slovenca

Hrvaška plaža
Nasedle so mu štiri ženske, med njimi Slovenka.

Splitsko-dalmatinska policija išče 30-letnega Dejana Pušonjića iz Celja, poročajo hrvaški mediji. Osumljen je štirih kaznivih dejanj prevare in kaznivega dejanja poskusa prevare. 

Fotografije tujih aparmajev predstavljal kot svoje

Slovenec je poleti preko lažnega profila na Facebooku Ivana Buljić objavljal na hrvaški strani "Apartmani Hrvatska" (Apartmaji Hrvaška). Fotografije tujih turističnih apartmajev iz Omiša je predstavljal kot svoje in celo oblikoval spletno stran Ivana Omiš. 

Par je huje poškodovan in se zdravi v reški bolnišnici. pozor, prevare Svet Plačali apartma na Krku, ki ne obstaja

Ponujal ugodne cene

Navedel je, da oddaja dva manjša in pet velikih, prenovljenih apartmajev v Omišu s pogledom na reko Cetinjo, 50 metrov od plaže, z wi-fi, veliko terasu in novo klimo ter zelo ugodnimi cenami: od 35 evrov za manjši do 100 evrov za večji apartma, ki sprejme do šest ljudi. Navedel je tudi naslov apartmajev ter tudi številko svojega transakcijskega računa na Krku. 

Nasedle štiri ženske

Na oglas so se javili štiri ženske, 39-letnica iz Bizovca, norveška državljanka s hrvatskim priimkom, Slovenka ter 45-letnica iz Štrigovca. Vse so vplačale predplačilo za neobstoječe apartmaje, prva 250 evrov, Norvežanka 375 evrov, Slovenka 300 evrov ter gospa iz Štrigovca 200 evrov.

Skupaj je Slovenec tako dobil 1125 evrov predplačila še preden so "gostje" od njega zahtevale kakršno koli informacijo. Ko so na prišle na destinacijo, nekatere tudi iz več kot tisoč kilometrov oddaljenih krajev, so ženske ugotovile, da gre za prevaro.

Najprej so menile, da bodo težavo lahko rešile, če pokličejo na Pušonjićev mobilni telefon, vendar se na njihove klice ni odzval. Policija pa je ugotovila, da je Slovenec predplačilo dvignil na bankah na Reki in Crikvenici. 

Slovenija 260.11.2013 racunalnik, internet, google, splet, spletno nakupovanje, Slovenija Šest največjih spletnih nevarnosti za dopustnike

Je prevaranih več?

Malo je manjkalo, da bi predplačilo vplačala še 35-letna gospa iz kraja Lukarišće, vendar je za prevaro izvedelka pravočasno. Prevarana Norvežanka je namreč dogodek natančno opisala, Erste Bank pa je Pušonjiću že blokirala račun.

Osumljenca doslej niti v Sloveniji niti kje drugje doslje niso prijele, obstaja pa možnost, da je prevaral še kakšnega drugega turista, zato policija poziva, naj se kdor koli, ki je imel morda opravka z Deajnom Pušonjićem, javi policiji. 

Komentarjev 4
  • mirror 11:36 28.november 2018.

    95% kriminalnih dejanj naredijo slovenski državljani, ostalo pa Slovenci.

  • alen009 15:39 26.november 2018.

    še se najdejo naivneži!!!! To mi deli miška mala,hahaha!!!!!

  • jaki 14:52 26.november 2018.

    Jaki Slovenec...