Svet
15738 ogledov

Hrvaška trepeta pred novimi številkami, v Splitu novi ukrepi

Hrvaška plaža Profimedia
Včeraj na Hrvaškem nov rekord novih okužb. V Splitu so že uvedli nove ukrepe.

Hrvaška je včeraj objavila nove rekordne številke na novo obolelih z novim koronavirusom. 358 primerov vendarle ni dovolj za popolno zaprtje, so obvestili pristojni. Po županijah je trenutno najhuje v Splitsko-dalmatinski, kjer so včeraj potrdili 136 novih primerov, sledita Zagreb z 58-timi in Šibenskkninska županija s 33-timi. 

Minister za zdravstvo Vili Beroš je zjutraj hrvaškim novinarjem povedal, da se zdi, da so danes številke nekoliko nižje kot včeraj. Dodal je, da so na območju Splita ugotovili, da so žarišča okužb štirje vadbeni centri. 

Na območju tega dalmatinskega mesta so tako uvedli strožje ukrepe, je potrdil Beroš. Obvezna je uporaba mask v lokalih in restavracijah pred uživanjem hrane, na porokah je dovoljeno 50 judi, lastniki vseh turističnih objektov so dolžni skrbeti za strožji nadzor v svojih objektih. 

Ravno tako na območju Splita ni več možno v fitnes centre, ki jih zapirajo, športni dogodki lahko potekajo, a brez publike. Na vprašanje, ali pristojni razmišljajo, da bi popolnoma zaprli Splitsko-dalmatinsko županijo, so že včeraj odgovorili, da za zdaj ne. 

Zapiranje športnih oziroma fitnes centrov je že naletelo na glasno kritiko s strani podjetnikov, ki izpostavljajo, da ni jasnih dokazov, da se v telovadnicah res hitreje širijo okužbe in izpostavljajo njihovo pozitivno plat, saj naj bi si z vadbo ljudje krepili imunski sistem. Menijo, da gre za pavšalne odločitve, ki prinašajo več škode kot koristi. 

Tako kot vse dni bodo uradni zbrani podatki za Hrvaško tudi danes znani od ene do druge ure; že zdaj je znano, da je v Istri pet novih okužb. 

Hrvaška obala Karantena Slovenija Vikendaši lahko še naprej hodijo na Hrvaško. Kaj pa njihovi svojci? Cepivo proti novemu koronavirusu Covid-19 Zdravje Obstaja bojazen, da pri teh ljudeh cepivo ne bo delovalo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • jakec1575 12:45 27.avgust 2020.

    tam dol na jugi so precej nonšalantni in zelo verujejo v boga in zelo malo v znanost. rezultat je vec kot ociten.

  • Kmodri 12:29 27.avgust 2020.

    Cena za pohlep.

  • 154bb981b46dec9676b53ddcf41cbd570c99c952 11:24 27.avgust 2020.

    Sami sebi so jamo skopali. Bravo!!!! za kaj? Za nekaj €€€? Vsa čast!!!!!