Svet
1300 ogledov

Gasilci imajo uničeno opremo

Požar na Hrvaškem Ivo Cagalj / PIXSELL
Sredstva zbirajo preko Facebooka.

Hrvaško Dalmacijo so letos poleti prizadeli številni požari, zdaj pa so jo doletele še hude poplave. Oprema hrvaških gasilcev, ki je bila že prej pomanjkljiva, je po letošnjem poletju še bolj uničena, zato so se gasilci odločili za enomesečno zbiranje sredstev s pomočjo donacij.

Požari na Hrvaškem Kaos zaradi požara Svet Vozniki na avtocesti pred ognjem bežali v nasprotno smer
Žrnovnica: Požar vse bližje Splitu Split ubranili Svet Na hrvaški obali katastrofalne razmere

Pobudnik akcije, v kateri zbirajo sredstva za gasilce na območju zadrske in šibeniško-kninske županije, je Zvonimir Radaš, ki skrbi za Facebookovo stran Vatrogasci - Oni su naši Heroji (Gasilci - oni so naši heroji).

"Ti dve županiji sta bili v zadnjih 15 dneh najbolj prizadeti zaradi požarov," je zapisal 24. avgusta, ko se je začela akcija. Na terenu so bili nepretrgoma zadnjih nekaj tednov ves čas, zaradi česar imajo uničene precej opreme. 

Snovalci akcije obljubljajo, da bo akcija vodena popolnoma transparentno ter da bodo vsakih sedem dni objavljali stanje donacij.

Radaša, ki vodi omenjeno spletno stran, je bivši gasilec, ki je po prometni nesreči pred šestimi leti ostal na vozičku. Zaradi telesnih omejitev ne more biti več gasilec, zato se je odločil, da bo svojim kolegom pomagal na drugačen način.

Split požar Video Svet Katastrofalne posledice požara v Splitu iz zraka

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 09:28 12.september 2017.

    Hrvati so zelo verni in radodarni do cerkve ! Naj verjamejo v edine rešitelje ,ki jih bodo rešili ko jim bo najtežje in njim namenijo ves ta denar ! To so GASILCI in REŠEVALCI ! Enako velja za slovenske zaslepljence ...prikaži več ,naj se spomnijo vsakič ko vržejo cekin v pušico ,kdo je dejanski rešitelj njihovih življenj in domov .