Svet
13577 ogledov

Katastrofalne posledice požara v Splitu iz zraka

Split požar EPA Požar v Splitu.
Gasilci upajo, da je najhuje za njimi. Posledice požara v okolici Splita so katastrofalne.

V posnetku iz zraka je mogoče videti opustošenje, ki ga je za seboj pustilo divjanje ognjenih zubljev. Boj z velikim požarom v okolici Splita so gasilci bili dva dneva. Eno bitko so dobili, a boj še ni končan. 

Več kot 200 gasilcev ostaja na terenu, saj na območju Mosorja še vedno gori. Vojska ostaja v pripravljenosti, če bi potrebovali njihovo pomoč. Na delu so tudi kanaderji. Najhuje je na območju Šestanovca, kjer je delo oviral veter. 

Pogorišče v kraju Žrnovnica, Split Split v plamenih Svet Split ubranili, ostre kritike javnosti glede prepočasnega ukrepanja

"Dim ni nevaren"

Na območju Spilta se še vedno vije gost dim, ki tamkajšnjim prebivalcem povzroča veliko težav. Oblasti sicer zatrjujejo, da dim ne predstavlja tveganja za ljudi. Dim in smrad naj bi bila posledica požarov na območju Mosora, medtem ko na odlagališču smeti Karepovac opravljajo sanacijska dela. Pristojni so prebivalcem naročili, naj ostanejo mirni, zaprejo okna in vključijo klimatske naprave. Vse opravljene meritve naj bi bile v mejah normale. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.