Svet
131206 ogledov

Hrvaško obalo zajelo slabo vreme, apokaliptični prizori, ljudje bežali

Padavine Vis 24sata
Popoldne je glavnina slabega vremena na Hrvaškem zajelo srednjo Dalmacijo. Na spletu prizori bežanja ljudi.

Kot poročajo hrvaški mediji, je lokalno na nekaterih območjih padlo tudi 40 litrov dežja na kvadratni meter. 

Prvo obilno deževje ltošnjega leta je med drugim zajelo tudi Split, kjer so velike količine dežja v kratkem času povzročile poplave in hude težave v prometu. Tamkajšnji mediji poročajo o prometnem kolapsu, saj so v teku menjave turistov, poleg tega je slabo vreme v središče mesta zvabilo tiste, ki so že nastanjeni v okoliških nastanitvah. 

Kot poroča portal Index.hr, je lokalno do 14. ure padlo tudi do 40 litrov na kvadratni meter, kar je več kot znaša povprečje celega avgusta (38,6). 

Skoraj nadrealne prizore pa je popoldne na Visu posnel bralec 24sata; povedal je, da že 15 let živi na otoku in da česa takšnega ne pomni. "Šok. Ljudje so bežali vsepovprek, kar naenkrat se je začelo. Česa takšnega še nisem videl. Ne vem, če je kdo poškodovan," je povedal in dodal, da takšno vreme za avgust za ta otok nikakor ni običajno, med padavinami je bila celo tudi toča. 

požar Namerno Svet Policija prijela 28-letnega požigalca Ležalniki v mestu Baška Voda hrvaška Svet Obračun zaradi ležalnika: Policija je morala ograditi plažo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 22:03 13.avgust 2022.

    Nič posebnega za dalmacijo,,lani je v trenutku se v splitu vsul dež ,da je avtomobile odnašalo,malce dela za gasilce in cestarje je bilo in potem sonce kot da se ni nič zgodilo,