Svet
8 ogledov

Hrvati spet podražili cestnino

cestnina Hrvaška Zeljko Hladika/PIXSELL
Hrvati so še dodatno za 15 odstotkov zvišali cestnino, potem ko so jo že junija dvignili za 15 odstotkov.

Tokratna podražitev je izrazito usmerjena le v škodo turistov, priznavajo celo hrvaški mediji. Za 15 odstotkov se je danes dodatno podražil le odsek od mejnega prehoda Gruškovje do Zaprešića, malo pred Zagrebom. Na vseh ostalih avtocestah veljajo dosedanje cene.

Gre za avtocestni osek, ki ga množično uporabljajo turisti iz drugih delov Evrope na poti na Hrvaško, med Slovenci pa bo podražitev prizadela predvsem Štajerce. Cestnina za osebni avtomobil se je na tem odseku podražila s 5,6 evra na 6,4 evra, poroča hrvaška nacionalna televizija.

So pa Hrvaške avtoceste poskrbele za Hrvate, saj imajo tisti, ki plačujejo s cestninsko kartico, po novem namesto 15- kar 25-odstotni popust. Turisti tako od danes plačujejo več, domačini pa manj.

Komentarjev 6
  • blog.opozicija.norcem 15:46 01.avgust 2012.

    Samo zato, ker so levičarji na oblasti, še en pomeni, da so komunisti. Pahorjeva vlada je morala zvišati vinjete zato, ker so bile 55€ smešno poceni in so bile predvolilni bombonček. Cene bencina pa je danes pod Janševo vlado (nekdanjim ...prikaži več zagrizenim komunistom) dosegle rekorde, Janševa vlada je celo podražila trošarine in uvedla nov davek, cene bencina bi bile lahko veliko nižje, a kako to da tvoj Janša noče znižati? Kako to da sedanja desničarska vlada ne zniža vinjete nazaj na 55€ ? Nimaš logike.

  • delboy 15:20 01.avgust 2012.

    Avtor clanka je malo narobe napisal vse skupaj.AC Zagreb - Macelj je na 30 let dana v koncesijo nemskem podjetju Pyhrn Concession Holding GmbH in HAC (Hrvaske avtoceste) so manjsinski lastnik, tako da tudi popusti o katerih pisejo ...prikaži večo v clanku, veljajo samo na AC odsekih kateri so v lasti hrvaske drzave oz. HAC-a (Zagreb - Split, Zagreb - Gorican). Popusti veljajo za tiste uporabnike, ki imajo elektronsko cestninjenje ENC, tukaj na tem odseku pa ni elektronskega cestninjenja zato tudi ni popustov, ker ni isti lastnik :)

  • puys 14:51 01.avgust 2012.

    Se vidi, da imajo komuniste (levake) na vladi. Pri nas so tudi takoj po prihodu na oblast podražili vinjete za 40%. Da o gorivu ne govorim.

Sorodne novice