Svet
25866 ogledov

Huda nesreča: Trčila motorni čoln in jadrnica, polna Slovencev

Trčenje jadrnice in motornega čolna Hrvaško ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo
Na krovu se je nahajalo pet Slovencev, poškodovana je bila ena oseba.

Za pet Slovencev se je ležeren dan jadranja kar hitro sprevrgel v nočno moro, ko je prišlo do trčenja z motornim čolnom. Do nesreče je prišlo na Kornatih, v njej pa sta bila udeležena motorni čoln in jadrnica, na kateri se je nahajalo več Slovencev. Nesreča se je zgodila okoli 12. ure v bližini otoka Balabra Mala. 

Eden izmed udeležencev v nesreči je takoj poklical Državni center za usklajevanje iskanja in reševanja na Reki (MRCC Rijeka). O nesreči so bile nemudoma obveščene tudi pristojne službe Ministrstva za morje, promet in infrastrukturo kot tudi Postaja pomorske in letališke policije Zadar (PPAP Zadar). Na kraj nesreče je bila napotena nujna medicinska pomoč, saj naj bi bila ena oseba poškodovana. Poškodovanca so policisti prepeljali v marino Dalmacija, od koder so ga nato naprej odpeljali na nadaljnjo zdravljenje v Splošno bolnišnico Zadar, poroča hrvaški portal Index.hr.

Trčenje jadrnice in motornega čolna | Avtor: Hrvaško ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo Hrvaško ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo
Poškodovana ena oseba

V času trčenja se je na jadrnici nahajalo pet Slovencev, od tega sta bili dve odrasli osebi in dva otroka, ki v nesreči niso bili poškodovani. Na jadrnici se je nahajal tudi vodja, ki je utrpel hudo poškodbo noge. Osebi na drugem čolnu sta bili tudi iz Slovenije in sta bila v nesreči nepoškodovani.

V nesreči je na jadrnici nastalo več materialne škode, poškodovan je bil krmni del, jambor ter trup pod morsko gladino. Na motornem čolnu ni bilo večjih poškodb. Prav tako ni prišlo do onesnaženja morja in morskega okolja.

Trčenje jadrnice in motornega čolna | Avtor: Hrvaško ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo Hrvaško ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo
Po opravljeni predhodni preiskavi so policisti zadrske kapitanije vlačilcu poškodovane jadrnice odredili varen privez v Biogradu na morju. Nadaljnja preiskava vzroka nesreče medtem še poteka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 08:01 13.junij 2023.

    mi je pa tale novica, oprostite, res smešna...samo dva milijona nas je, pa še teh očitno preveč...povsod slovencelj dela zmedo. Pred izbruhom covid, smo z avtodomom potovali po Španiji in v nas se zaleti kolesar , iz Kranja...

  • Avatar pantani
    pantani 06:52 13.junij 2023.

    Norci na cestah in norci na morju!!!

  • BenX 15:47 12.junij 2023.

    5 oseb. 2 odrasli osebi in dva otroka. Peta oseba je pa kaj? Marsovec? 🤔