Svet
12 ogledov

Identificirali glavo žrtve kanadskega psiha

Luka Rocco Magnotta Reuters
Človeška glava, ki so jo našli v montrealskem parku, pripada Junu Linu, kitajskemu študentu, ubitemu 24. ali 25. maja.

Ostanke kitajskega študenta Juna Lina so našli nedeljo v parku Angrignon, policija pa je od takrat čakala na rezultate analize.

Za umor osumljeni Luka Magnotta je v Kanadi in čaka na sojenje zaradi umora prve stopnje in drugih obtožb. Umor in razkosanje telesa žrtve naj bi posnel in posnetek objavil na spletu. Pravijo, da desetminutni video prikazuje tudi spolna dejanja morilca z deli telesa in vključuje dokaze o kanibalizmu, še poroča CNN.

Maja so oblasti našle Linov trup Lin za stanovanjem, kjer je živel Magnotta, ostale dele telesa pa je poslal kanadskim politikom v Ottawi in dvema šolama v Vancouvru.

Ujeli so ga, ko je bral o sebi

Devetindvajsetletni morilec je po umoru pobegnil v Francijo in Nemčijo, aretirali pa so ga v internetni kavarni v Berlinu, medtem ko je bral članke o sebi.

Triintridesetletni Lin je bil študent na univerzi Concordia. Njegova družina je minuli mesec odpotovala v Kanado po ostanke trupla svojega edinca, potem ko je javnost z donacijami pomagala družini plačati pot v Kanado, univerza pa je ustanovila nagrado Lin v pomoč kitajskim študentom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.