Svet
34 ogledov

Ikea predstavlja svoj nov produkt

Ikea Zagreb Saša Despot
Švedska veriga trgovin s pohištvom Ikea bo v četrtek v Avstriji odprla nekoliko drugačno trgovino, kot so jih vajeni njeni kupci.

Trgovina bo imela 1804 kvadratnih metrov, od tega le 700 kvadratnih metrov prodajnih površin, razstavljenih pa le 99 izdelkov, kot so denimo obešalniki in sveče. Kljub temu bo mogoče izbirati v celotni Ikeiini ponudbi.

Trgovina Ikea Kompakt, ki jo je mogoče najti v enem od nakupovalnih središč v St. Pöltnu na severovzhodu Avstrije, se bo osredotočila na naročanje in prevzem blaga, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA. V njej so sredi razstavljenih izdelkov postavili deset otokov z računalniki, kjer bodo lahko stranke skupaj z uslužbenci načrtovale ureditev svojega doma.

Prvič v nakupovalnem centru

Gre za prvi primer, da je švedski pohištveni velikan najel prostor za svojo trgovino v kakšnem nakupovalnem središču, so povedali pri Ikei. Ali se bodo odločili za še kakšno podobno trgovino, bo odvisno od tega, ali se bo rešitev iz St. Pöltna izkazala za uspešno.

Blago bo mogoče naročati v trgovini ali prek spleta, kupcem pa ga bodo dobavili v nekaj dneh iz dveh večjih Ikeinih trgovskih centrov v Avstriji. Pri tem bodo Švedi prvič doslej preizkusili tudi rešitev, pri kateri se kupec v vozilu pripelje neposredno do okenca, kjer prevzame naročeno blago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.