Svet
13 ogledov

Infuzijo prejemalo še več bolnikov

bolnica bobo Žurnal24 main
Danes potrdili novi smrti, na rezultate testov, ki bi kot razlog potrdili solno raztopino v infuziji, pa še čakajo.

Še dva bolnika sta umrla v bolnišnici Stepping Hill v Stockportu v bližini Manchestra, in sicer zaradi solne raztopine, primešane inzulinski infuziji. Doslej je tako umrlo že pet ljudi, policisti pa so zaradi suma umora aretirali medicinsko sestro. Bojijo se, da je sporno infuzijo prejelo še devet drugih pacientov.

Danes so potrdili smrt 83-letnega moškega in 84-letne ženske, preminule 14. julija, rezultate medicinskih testov, ki bodo razkrili vzroke, pa še čakajo.

Zaradi sumljivih okoliščin več smrti je 60 kriminalistov zaslišalo več kot 50 oseb, omejili so dostop do bolnišnice in zasegli celotno zalogo ampul z inzulinom. Preiskati nameravajo tudi smrti, do katerih je v bolnišnici prišlo pred 7. julijem. Pozornost pristojnih organov je pritegnila ugotovitev ene izmed starejših in izkušenih sester, da je na njenem oddelku bistveno več bolnikov z nizkimi vrednostmi sladkorja v krvi, čeprav za to ni pojasnila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.