Svet
39824 ogledov

Irak: Dramatičen posnetek napada. "Prihaja, tretja prihaja!"

Raketiranje, Irak Reševalni pas/Twitter
Posnetek naj bi prikazoval trenutek raketiranja zračne baze.

"Prihaja, prihaja, ... Tretja prihaja," se sliši na dramatičnem posnetku, ki naj bi prikazoval trenutek nočnega raketiranja iraške zračne baze.

Na kratkem videozapisu, ki ga objavlja večina vodilnih svetovnih medijev, se slišijo glasovi vznemirjenih ljudi, vidijo se bliski sproženih raket, nato še zvok eksplozije.

Posnetke je objavila iranska državna televizija, ki trdi, da gre za posnetke nočnega raketiranja.

Iran Irak ZDA raketni napad Svet Irak: Napadli tudi bazo, v kateri so slovenski vojaki

Iran vztraja, da gre za samoobrambo

Iranski zunanji minister Džavad Zarif je medtem danes zatrdil, da je njegova država izvedla raketna napada na letalski oporišči v Iraku, ki gostita ameriške in koalicijske vojake, v samoobrambi in da si ne želi vojne. Po navedbah iranskih virov naj bi bilo v napadih z 22 raketami ubitih 80 ljudi, poroča STA. Med Iračani žrtev ni bilo, ZDA pa poročil o tem ne navajajo.

"Ne želimo si eskalacije ali vojne, se pa bomo branili pred agresijo," je prek Twitterja sporočil Zarif. "Iran je sprejel in izvedel sorazmerne ukrepe v samoobrambi v skladu z 51. členom listine ZN, s tem ko je napadel oporišče, s katerega je bil izveden strahopeten oborožen napad na naše državljane in visoke predstavnike," je še dodal.

Iranska revolucionarna garda je pred tem sporočila, da je bil napad maščevanje za smrt vplivnega iranskega generala in poveljnika elitnih enot revolucionarne garde Al Kuds Kasema Solejmanija. Ta je bil minuli petek ubit v ameriškem letalskem napadu na letališču v Bagdadu.

"Svarimo vse ameriške zaveznike, ki so svoja oporišča dala teroristični vojski, da bomo napadli vsa ozemlja, od koder bodo izvedena dejanja agresije proti Iranu," je po poročanju iranske tiskovne agencije Irna sporočila revolucionarna garda.

Svet "Še nikoli nismo bili tako blizu tretje svetovne vojne kot jedrske vojne"

Ameriški CNN je pri tem poročal, da so bili ameriški vojaki pred napadom posvarjeni in so se še pravočasno zatekli na varno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • izRODEk 13:15 08.januar 2020.

    Zbombardirat do zadnje nacifašistične NATO baze na svetu!!!! Naj se trese, naj gorijo okupatorske baze!!! Smrt NATO!!!

  • 3ae2ba73631a6af2916f37016aa7b6aec4a9ed7a 12:47 08.januar 2020.

    What goes around, comes around.

  • user57 12:26 08.januar 2020.

    Randění s velmi atraktivními dívkami --> getbadgirl. com