Svet
14140 ogledov

Panika na kraljevem dvoru

kate middleton, william
Je mali princ ogrožen?

Nekateri britanski mediji poročajo, da so skrajneži Islamske države zagrozili z napadom na sina princa Williama in Kate Middelton, štiriletnega princa Georgea

Sporočilo naj bi poslali preko aplikacije Telegram, v njem pa so zapisali, da niti člani kraljeve družine ne bodo varni pred njihovimi napadi ter da je cilj napada London, natančneje šola, ki jo obiskuje George.  

Džihadisti Grozljiv video Svet Ostareli džihadisti učijo osirotele otroke, kako lahko postanejo samomorilci

Britanski Daily Star navaja celo, da je grožnja vsebovala fotografijo, na kateri je šola, ki jo obiskuje princ George, pred njo pa stoji deček, ki vstopa skozi vhodna vrata. 

Mediji še navajajo, da so obveščevalne službe grožnjo vzele resno ter izvajajo vse možne ukrepe, da bi preprečile morebiten napad. 

Že v preteklosti zagrozili kraljevi družini

To sicer ni prva grožnja, ki jo je Islamska država naslovila na britansko kraljevo družino. Že leta 2015 so grozili, da bodo napadli kraljico ob 70-ti obletnici konca druge svetovne vojne. 

Svet Nemški najstnici grozi smrt z obešenjem Messi poster IS SP 2018 Opozorilo Šport S tem Messijevim plakatom grozi IS

Pretekli mesec pa so preko videoposnetka pozvali princa Harryja na boj. "Zakaj ne prideš sem in se boriš proti nam, če si tak moški," v videopostetku govori moški, ki se je identificiral kot Abu UQayl. "Te je strah, da te pošljemo k tvojim pajdašem v pekel."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.