Svet
777 ogledov

Italijanska policija zabeležila enega največjih uspehov

Italijanska policija EPA
Italijanska finančna policija je med operacijo v Sredozemskem morju zasegla več kot 5,3 tone kokaina.

Tržna vrednost zasežene količine droge je ocenjena na približno 850 milijonov evrov, gre pa za enega največjih zasegov kokaina na italijanskem ozemlju doslej. Ob tem so aretirali pet oseb.

Poskus tihotapljenja kokaina so odkrili in preprečili med obsežno operacijo ob jugozahodni obali Sicilije, je v četrtek sporočila italijanska finančna straža, ki je pristojna za boj proti finančnemu kriminalu, pa tudi proti trgovini z drogami, mafiji in terorizmu.

Med izvidniškimi preleti z letali v sredo zjutraj so pripadniki finančne straže opazili manjšo ribiško ladjo, ki je odplula s kalabrijske obale in se približala trgovski ladji, ki so jo nadzorovali že več dni. Ob tem so opazili, da s krova trgovske ladje v morje mečejo številne pakete, ki jih je pobirala posadka manjše ladje, in nato posredovali.

Preiskovalci so povedali, da so s to operacijo "zadali udarec mednarodnemu prometu s prepovedanimi drogami," poroča dpa. V Sredozemlju sicer redno odkrivajo tovrstne poskuse tihotapljenja, italijanska finančna straža pa je letos skupno zasegla že več ton različnih prepovedanih drog.

denar evrski bankovec preprodaja vstopnic Svet Želeli obrati številne turiste, državi prekipelo Hrvaška plaža Rab Svet Hrvaška pomorska policija kaznovala Slovenca, takšna je kazen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.