Svet
18 ogledov

Iz Evrope v ZDA za deset evrov

Michael O'Leary, Ryanair Žurnal24 main
Šef prevoznika Ryanair, Michael O'Leary, je obljubil, da bodo kmalu na voljo leti iz Evrope v New York za zelo nizko ceno.

Nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair načrtuje, da bi lahko kmalu ponudil lete iz večjih evropskih mest v ZDA za deset evrov (osem funtov). Pogoj za to je pridobitev letal, ki bodo zmogla daljše razdalje.

Predsednik uprave Ryanaira Michael O'Leary je na začetku tedna obljubil vozovnice do New Yorka in Bostona za deset evrov, a zraven bo seveda treba doplačati še za prtljago, tisk vozovnic in ostale stroške.

Iz 14 evropskih mest

"Z vozovnicami za 99 centov lahko služimo znotraj Evrope. Seveda vsak sedež ne bo na voljo za deset evrov, veliko bo tudi sedežev v poslovnem in prvem razredu," je na konferenci v Meathu povedal O'Leary.

V otoških medijih je zaslediti poročila, da bodo poceni leti preko Atlantika na voljo v šestih mesecih po tem, ko bo irska družba pridobila letala za daljše razdalje. V ZDA naj bi se dalo poleteti iz 14 večjih evropskih mest, preko luže pa naj bi se pristajalo na 12 lokacijah.

Lahko bi trajalo več let

A preden bo Ryanair pridobil potrebna letala, bi lahko preteklo več let. O roku nabave pri družbi niso hoteli podati dodatnih pojasnil. "Ryanair ne komentira špekulacij," je za Independent povedal njihov predstavnik.

Novica o poceni letih v ZDA je prišla na dan slab mesec dni potem, ko je O'Leary predstavil nekaj novih usmeritev, s katerimi želi popraviti slab sloves, ki ga je družba deležna glede odnosa do potnikov. Nov pristop, v katerega so vključene tudi nižje cene taks za prtljago in rezervacijo, očitno že rodi sadove, saj se je število potnikov povečalo za šest odstotkov.

Komentarjev 7
  • URIAH HEEP 10:02 01.marec 2014.

    Zakaj pa mislite, da si lahko privoščijo take cene?

  • URIAH HEEP 10:01 01.marec 2014.

    http://www.youtube.com/watch?v=vocB5Rcu23s

  • URIAH HEEP 10:00 01.marec 2014.

    http://www.youtube.com/watch?v=xYt6wr_cLvk