Svet
2124 ogledov

Iz gorečega avtobusa uspel rešiti zaročenko in še pet potnikov

Nesreča makedonskega avtobusa Epa
"Razbil sem steklo in se rešil. Ljudje so bruhali in vpili," je povedal Ljuljzim Sulejmani, ki je preživel hudo nesrečo avtobusa v Bolgariji.

Ljuljzim Sulejmani je eden sedmih ljudi, ki so preživelo hudo nesrečo avtobusa v Bolgariji. Sulejmani, ki prihaja iz Preševa v Srbiji, in njegova 25-letna zaročenka Medina Lufti sta bila med 52 potniki na avtobusu, ki se je vračal iz Istanbula proti Skopju. 

Nesreča se je zgodila ponoči. "Avtobus je z desno stranjo udaril v robnik, gume so počile in izbruhnil je požar. Avtobus se je še kakšnih dvajset metrov premikal v levo stran. Ljudje so začeli bruhati, kričati, bilo je kot v grozljivkah. Uspel sem se rešiti. Vzel sem kladivce, ki je bilo v avtobusu in razbil steklo na oknu. Izvlekel sem pet ljudi in svojo zaročenko," je za TV Klan povedal Sulejmani. V nesreči si je poškodoval roko. Kot preostalih šest ljudi, ki so nesrečo preživeli, je bil odpeljan v bolnišnico v Sofijo. 

Nesreča makedonskega avtobusa Svet V nesreči izgubil deset članov družine: "Moja družina je zgorela"

Preiskava dogodka še traja. O vzroku nesreče se še vedno ugiba. Bolgarski strokovnjak Dimitar Dimitrov je za tamkajšnje medije opozoril na dejstvo, da se vrata avtobusa niso odprla. Kot je dejal, je to nenavadno. "To pomeni, ali da voznik ni imel dovolj časa, da bi se odzval in jih odprl, ali da je prišlo do okvare, zaradi katere se vrata niso odprla," je povedal. 

Na dan prihaja več podrobnosti o potnikih na avtobusu. Med umrlimi je dvanajst otrok.

Nesreča makedonskega avtobusa Grozljivka Svet Zagorel makedonski avtobus, mrtvih vsaj 45 ljudi, tudi otroci

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.