Svet
1853 ogledov

Izginilo več sto smučarjev, ki bi morali v karanteno

Smučanje v tujini EPA
Švicarske oblasti v kantonu Valais poročajo, da je več sto britanskih turistov "izginilo v zrak" po tem, ko je vlada zanje odredila deset dnevno karanteno zaradi epidemije korona virusa.

Številni premožni britanski smučarji, so božične praznike preživeli v priljubljenem švicarskem smučarskem središču Verbier. Po tem, ko je švicarska tik pred božičem uvedla 10-dnevno karanteno za vse Britance, ki so v državo prišli od  vklučno 14. decembra, jih je polovica nenadoma, izginila poroča Reuters.    

Hotelski obroki hrane nedotaknjeni

“Mnogi med njimi so v karanteni ostali kak dan, potem pa izginili brez sledu," razlaga Jean-Marc Sandoz, predstavnik za stike z mediji na tem območju. Po poročanju švicarskih medijev tako pogrešajo vsaj 200 od 420 britanskih turistov. Da nekaj ni v redu, je opazilo hotelsko osebje, ko so obroki, ki so jih zaradi karantene puščali pred vrati, ostali nedotaknjeni, prav tako se gostje niso odzivali na telefonske klice. 

Kam so odšli turisti, uradno ni znano, nekateri mediji pa poročajo, da so se "po izginotju ponovno pojavili" v sosednji Franciji. 

Prepoved potovanja iz in v Veliko Britanijo prepovedalo 50 držav

Švica se je prejšnji ponedeljek pridružila številnim državam, ki so zaradi odkritja novega seva koronavirusa prepovedale letalske polete iz Velike Britanije. Zaradi bojazni, da bi kdo od prispelih britanskih turistov že bil okužen z novim sevom virusa, so uvedle karanteno in hkrati začele iskati podatke o okoli 10 000 Britancih, ki naj bi praznike preživeli pri njih. 

Prepoved potovanja v in iz Velike Britanije je doslej prepovedalo okoli 50 držav, med njimi tudi večina držav EU. Ti ukrepi pa niso preprečili širjenja novega seva koronavirusa, ki so ga odkrili tudi že v Avstraliji, na Danskem, v Nemčiji, Italiji, Izraelu na Nizozemskem, v Španiji in Franciji. Tudi iz Švice so poročali o treh primerih bolnikov z novim sevom, dva od okuženih sta Britanca. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.