Svet
18 ogledov

Izkopali 30-metrski tunel pod banko

Rop Volksbanke v Berlinu
1/3
EPA
Tunel so odkrili šele po tem, ko se je iz njega kadilo. Policisti so prepričani, da so roparji požar podtaknili, da bi za sabo zakrili sledi.

Lopovi so se berlinske poslovalnice banke Volksbank lotili na prav poseben, filmski način. Od podzemne garaže do podzemnega trezorja banke so skopali 30 metrov dolg tunel, poroča nemški Bild.

Tunel so odkrili včeraj zjutraj, potem ko so bližnji stanovalci sporočili, da se iz podzemne garaže kadi. Po poročanju nemških medijev so policisti prepričani, da so lopovi požar podtaknili, da bi za sabo zakrili sledi. Kot še poročajo, je tunel izkopan "profesionalno" in je moral zahtevati dolgotrajno delo in trud. Zaenkrat ni znano, kdaj točno je bila banka oropana, niti, koliko denarja in drugih dragocenosti so odnesli nepridipravi.

Nemški mediji ta spektakularen rop primerjajo z ropom banke Commerzbank leta 1995, ko je šest lopovov v poslovalnici zadrževalo šest talcev. Nihče ni bil poškodovan, lopovi pa so iz banke pobegnili skozi izkopan tunel. A ne za dolgo, saj so jih policisti kmalu izsledili in ujeli.

Komentarjev 2
  • privat 10:09 16.januar 2013.

    vzami kriminalcem...kaj je tukaj slabega?'

  • Ferluci 12:52 15.januar 2013.

    Iskene čestitke za vložen trud! (naši tajkuni pridejo s precej manj truda do naropanega bogastva..)