Svet
3481 ogledov

Izredne vremenske razmere

Poplave na Azurni obali EPA
Vremenski udarci, ljudje obupani.

Poročali smo že, da je zemeljski plaz v Kostanjici na Hrvaškem včeraj porušil več družinskih hiš, več objektov je poškodovanih. V naravni nesreči ni bilo poškodovanih, so pa zaradi narasle reke Une razglasili izredne ukrepe protipoplavne obrambe.

Ljudje so bili prestrašeni, kričali so in jokali, je poročal portal 24sata. V enem izmed hiš sta bili babica in vnuk, ki sta se zadnji trenutek rešila iz objekta. Po poročanju Rdečega križa so v poškodovanih stavbah večinoma živeli starejši ljudje.

Hrvatska Kostajnica Zrušenih 10 hiš Svet Kaos: Zrušilo se je deset hiš, za las ušli smrti

Na spletnih omrežjih so se širili grozljivi posnetki rušenja hiš.

Alarmiranje

Danes zjutraj hrvaški portali poročajo, da vodostaji rek počasi upadajo; ne glede na to so še vedno visoki, zato so na več območjih še vedno razglašene izredne vremenske razmere.

Tudi prebivalce nižjih delov Hrvatske Kostajnice zaradi hitrega tajanja snega ogrožajo poplave. Reka Una se je že razlila na drugi stani meje, v BiH. Zaradi poplavljenih delov ceste v Hrvatski Kostajnici ob nabrežju reke Une nekateri prebivalci v službo in šolo potujejo s čolni.

Snežni metež v Bostonu Nori posnetki Svet Voda poplavila ulice in nato zaradi mraza zmrznila. Avti obtičali v ledu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.