Svet
15290 ogledov

Iztrebki, pijana mladina, gore smeti: Hrvati v strahu

pijani turist Facebook
Hrvati s strahom pričakujejo letošnjo turistično sezono in s tem kopico nekulturnih turistov.

Turistična sezona se je komaj začela, iz Hrvaške pa že prihajajo novice o neprimernem in nekulturnem vedenju turistov. Lani so na Hrvaškem krožile fotografije turistov, ki so s svojim neprimernim vedenjem poželi obilico zgražanja. Tako so domačini navsezgodaj zjutraj uzrli speče pijane ljudi, človeške iztrebke ter gore smeti. Niti posnetki spolnega občevanja v javnosti jim niso bili tuji, piše portal Slobodna Dalmacija.

Zaradi tega so številne obmorske turistične točke za tiste nekulturne obiskovalce postavile napise, ki opozarjajo na spoštovanje reda in miru. Vendar prebivalci le redko slišijo, da bi bil kdorkoli od kršiteljev za svoje dejanje resno kaznovan. In čeprav je odnos turistov požel veliko zgražanja, pa se pristojne službe več kot očitno niso ničesar naučile, zaradi česar se mnogi bojijo, kaj vse jih čaka letos.

otok Krk Dopust Pod streho Toliko so Slovenci pripravljeni plačati za apartma na Hrvaškem

Hvar se zadnje dni hvali, da se je iz žurerskege mesta prelevil v kulturno turistično destinacijo, vendar je realnost popolnoma drugačna. V javnosti namreč kroži posnetek dveh turistk, ki se spolnim užitkom predajata kar na stojnici sredi Rive.

Posnetek je požel burni odziv meščanov in ravno, ko se je debata rahlo umirila, se je pojavil nov prizor golega para, ki je poležaval na travniku mestnega parka na Hvaru.

Tovrstno vedenje bo sankcionirano

Župan mesta Rikard Novak je sicer dejal, da občinsko redarstvo v zvezi s tem dogodkom ni prejelo nobene prijave, sicer pa je takšno obnašanje na javnem kraju sankcionirano. Dejal je še, da se je par na prošnjo prebivalcev tudi takoj oblekel. 

Zaskrbljenim prebivalcem pa je zagotovil, da mesto dela vse, kar je v njegovi moči, da v sodelovanju s policijo zmanjša tovrstna vedenja, poroča hrvaški portal Jutranji.hr. Toda več kot očitno so ga besede prehitele, saj so tik za tem prebivalci posneli mlado turistko, ki je po nočni zabavi prenočišče našla kar na ulici.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 07:09 08.junij 2023.

    minili so časi sindikalnih družinskih počitnic na Hrvaškem ...prihajajo droge ki ljudi spreminjajo v zveri, umore, posilstva...

  • Boris 22:22 07.junij 2023.

    Pa dajte no, kasirat na polno in nič potrpet ?

  • Kmodri 21:17 07.junij 2023.

    Hrčki bodo spoznali, da turizem ni vse!