Svet
59194 ogledov

Je Iranka vedela, da bo letalo strmoglavilo? Objavila fotografijo.

Letalska nesreča v Teheranu youtobe
Zgodba ženske, ki je bila na letalu, na katerem je umrlo 176 ljudi.

Dvajset minut pred vzletom letala iz Teherana, je Sheyda Shadkhoo poklicala svojega soproga Hassana in pri njem iskala tolažbo, da bo vse v redu, govori njen skrušeni soprog. Njegova žena je bila na 3-tedenskem dopustu, da bi iz Toronta, kjer je živela s soprogom, obiskala svoje sestre in mamo v Teheranu.

V Toronto naj bi se vrnila preko Kijeva z ukrajinskim letalom, ki je doživel strmoglavljenje. Pred vzletom je bila močno zaskrbljena zaradi napetosti med Iranom in ZDA. "Poklicala me je in me prosila za tolažbo, da ne bo vojne. Rekel sem ji, naj ne skrbi in dad bo vse v redu," je za CNN povedal Hassan Shadkhoo. Rekla mu je: "Ok. Pravijo, da moram izključiti telefon. Nasvidenje." To so bile zanje besede, ki jih je slišal s strani svoje žene.

Kot je znano, njeno letalo ni prispelo na svojo destinacijo. Le nekaj minut po vzletu se je zrušilo, v nesreči je umrlo vseh 176 potnikov na krovu. 62 jih je potovalo v Kanado.

Sheyda Shadkhoo | Avtor: Instagram Instagram

Hassan Shadkhoo pravi, da je imela njegova soproga občutek, da bo prišlo do strmoglavljenja. Na Instagramu je objavila fotografijo in izrazila svoje strahove. "Vedela je. Poglejte njen obraz, poglejte pesem, ki jo je objavila."

V zapisu je napisala, da odhaja, in da jo skrbi tisto, kar pušča za seboj. "Tisto, kar puščam za seboj. Bojim se za ljudi, ki jih puščam za seboj."

Srhljivo Svet Objavili posnetek trenutka, ko so v Iranu sestrelili ukrajinsko letalo

Zelenski ne izključuje možnosti sestrelitve

Kot je znano, preiskava strmoglavljenja še poteka. Danes je tudi ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski sporočil, da ne izključujejo možnosti, da je letalo zadela raketa, a da tega še niso potrdili.

"Različica z raketo ni izključena, vendar še ni potrjena," je na Facebooku zapisal Zelenski. Ponovil je še prošnjo, da Iran pošlje Ukrajini vse potrebne informacije za temeljito preiskavo. "Naš cilj je, da ugotovimo neizpodbitno resnico," je dodal.

Vse več dokazov je, da naj bi letalo v sredo sestrelila raketa iranske protiletalske obrambe. Med drugim ameriške, britanske in kanadske oblasti ob navedbah informacij obveščevalnih služb namigujejo, da je Iran verjetno nenamerno sestrelil letalo, na katerem je bilo 176 ljudi. Tragedija se je namreč zgodila le nekaj ur po iranskem raketnem napadu na iraški oporišči z ameriško vojsko.

Ob tem so iz Teherana sporočili, da bodo lahko pri preiskavi, ki jo vodijo iranske oblasti, sodelovali tudi strokovnjaki iz ZDA, Francije, Kanada in družbe Boeing.

Letalo ukrajinske letalske družbe Ukraine International Airlines (UIA) je v sredo strmoglavilo samo tri minute po vzletu. Na letalu so bili večinoma tuji državljani. Med 167 potniki je bilo 82 Irancev, 63 Kanadčanov, deset Švedov, štirje Afganistanci, trije Nemci, trije Britanci ter dva Ukrajinca. Vseh devet članov posadke je bilo Ukrajincev.

Nesreča Svet Iran je popustil: "Sodelovali bomo"

Letalska nesreča v Kazahstanu | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Brane Kacjan 18:55 18.januar 2020.

    Je Iranka vedela, da bo letalo strmoglavilo? Če bi vedela, ne bi šla v letalo. :) KB

  • sam50 11:48 13.januar 2020.

    Kdo pa ni imel takšnih občutkov ob poskusu čimprejšnjega pobega iz Irana glede na okoliščine....