Svet
14677 ogledov

Je Kim Jong Un živ? Ugibanje zaradi posnetka satelita

Kim Jong-un, testiranje raketometa Epa
Številni mediji so poročali, da je severnokorejski voditelj Kim Jong Un umrl med neuspelo operacijo srca, pri čemer so se sklicevali na objavo ene vodilnih zaposlenih televizije HKSTV iz HongKonga. Satelitski posnetki namigujejo na možen drugačen scenarij.

Japonski mediji so poročali, da naj bi bil Kim Jong Un še živ, a v vegetativnem stanju. Mediji, ki jih mnogi smatrajo za nekoliko zanesljivejše, o smrti niso poročali, do informacij iz Severne Koreje še poskušajo priti. Smrt Kim Jong Una omenjajo tudi nekateri kitajski mediji, Kitajska je sicer v Severno Korejo poslala zdravniško ekipo, ki naj bi svetovala pri zdravljenju voditelja.

Dennis Rodman Rodmanov zlom Svet "Grozili so mi s smrtjo. Kim Jong-un je otrok"

Satelitski posnetki ameriških strokovnjakov, ki so posneli Kimov vlak, ki je prispel v letovišče, ki ga uporablja družina Kim Jong Una, poglabljajo ugibanja, ali je morda severnokorejski voditelj živ.

Kim Jong Un Južna : Severna Koreja Šport Kim Jong Un prepovedal prenos, posnetke, prihod gledalcev ...

Spremljanje preko satelitov

Američani s pomočjo satelitov skrbno spremljajo dogajanje v Severni Koreji, na primer gradbene projekte in tudi premike vlakov. Tako so ameriški sateliti posneli vlak na "uradni postaji" v Wonsonu, ki jo uporablja Kimova družina, vest pa so razkrili pri Reutersu.
Prisotnost vlaka ne dokazuje, da se Kim zadržuje v letovišču in ne razkriva ničesar o njegovem zdravju. Daje pa težo poročilom, da Kim biva v elitnem letovišču na Vzhodni obali. Ugibanja o njegovem zdravju so se prvič pojavila, ko se 15. aprila ni udeležil rojstnega dne ustanovitelja Severne Koreje, Kimovega dedka Kim Il Sung.

Kim Jong-un, testiranje raketometa | Avtor: Epa Epa

Kim Jong un Kim Jong Un Svet Življenje Kim Jong Una visi na nitki: Kdo bo prevzel oblast?

Že v preteklosti je izginil

Že v preteklosti so bili primeri, ko severnokorejski mediji niso vedeli, kje je Kim. Leta 2014 je na primer izginil za več kot mesec dni, severnokorejska državna televizija pa je pozneje prikazala posnetke, na katerih šepa. 

Špekulacije o težavi na srcu so posledica dejstva, da je strasten kadilec, po prevzemu oblasti se je močno poredil, srčno-žilne težave pa so že zakoreninjene v njegovi družini.

Kim Džong Un Svet Mediji poročajo o smrti severnokorejskega voditelja

Kim Jong Un, ki je na oblast prišel leta 2011 po očetovi smrti, nima jasnega naslednika v državi z jedrskim orožjem, kar bi lahko pomenilo tudi veliko mednarodno tveganje.
 

Komentarjev 4
  • jerneja45 13:25 28.april 2020.

    Tudi, če ga zmanjka, ga bo nasledil drugi diktator. Zagotovo ne bodo dobili normalnega vodjo.

  • kapibara1 06:42 27.april 2020.

    On osebna vlak postaja in privat mondeno letovišče.. džavljani pa bio+ eko naravno kamenje..

  • ode 12:28 26.april 2020.

    Amerikanci tudi lahko s satelitom izmerijo širino in dolžino jame, ki jo morebiti kopljejo na britofu. Če je 2x širša, kot za običajne Severne Korejce, potem je umrl.