Šport > Nogomet
1943 ogledov

Kim Jong Un prepovedal prenos, posnetke, prihod gledalcev ...

Severna Koreja, Južna Koreja, tekma Epa
"Ne skrbite, objavljen bo DVD tekme!"

V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022 sta se pomerili Severna in Južna Koreja, tekmo pa so si lahko v živo ogledali le izbranci. Ti niso bili 'nagrajeni' z zadetki, dvoboj se je namreč končal z rezultatom 0:0.

Prva tekma po 30 letih na severnokorejskih tleh med obema državama se je tako začela brez gledalcev, brez televizijskega prenosa ter končala tudi brez zadetkov. Vse v zvezi z dvobojem je bilo strogo nadzorovano, severnokorejska oblast pa je sporočila, da ni razloga za skrb - kmalu bo dostopen DVD na katerem se bo nahajala tekma.

Med izbranci se je sicer znašel tudi predsednik Fife Gianni Infantino, ki pa je bil razočaran in presenečen ob izostanku navijačev, razžalostil pa ga je tudi odnos vodstva Severne Koreje do novinarjev.

"Resnično sem presenečen, da tekme niso smeli obiskati gledalci, čeprav je bilo sporočeno, da jim bodo to dovolili. Prav tako so zadnji trenutek odpovedali TV signal s tekme, velikemu številu tujih novinarjev pa ni bila odobrena viza za vstop v Severno Korejo," je po dvoboju dejal predsednik Fife. Lahko le upamo, da mu je bil po teh besedah brez večjih težav dovoljen povratek v Evropo.

Komunikacija s stadiona je bila sicer blokirana južnokorejskim medijem, severnokorejski pa o tekmi niso niti poročali. Doslej je bila dostopna le ena fotografija z omenjenega dvoboja, skozi vso cenzuro pa se je vseeno prebil posnetek trenutka, ko se je na zelenici nekoliko zaiskrilo med nogometaši obeh reprezentanc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.