Svet
13014 ogledov

Josef Fritzl na prostosti, to naj bi počel

Josef Fritzl
1/7
Profimedia
Po nedavnem psihiatričnem poročilu trpi za demenco in ne predstavlja več nevarnosti za javnost.

88-letni Josef Fritzl, ki je svojo hčer 24 let držal zaprto v kleti, jo posilil in spočel sedem otrok, naj bi užival na kavicah v več kavarnah v mestu Krems na Donavi pred zaporom, kjer prestaja dosmrtno ječo, poroča Daily Mail. Avstrijsko sodišče mu danes ni odobrilo predčasnega pogojnega izpusta. Odobrilo pa mu je premestitev v običajen zapor, očitno je s tem pridobil tudi možnost občasnih izhodov.

Odločitev ni pravnomočna, ker predstavnik državnega tožilstva na narok ni prišel. Po navedbah sodišča ima tožilstvo zdaj 14 dni časa za pritožbo.

"Bili smo uspešni. Zaslišanje je bilo dolgo. Ponovno je dejal, da obžaluje, kar je storil. Pravzaprav je bil blizu solz. Skratka, sodišče je prišlo do zaključka, da moj klient dejansko ni več nevaren," je povedala njegova odvetnica Astrid Wagner. Prispele so tudi prve fotografije, posnete skozi okno policijskega vozila, ko se je peljalo skozi zadnji vhod okrožnega sodišča. Gre za prve posnetke po 15 letih, preživetih v zaporu.

Zdaj so mu očitno dovoljeni tudi občasni izhodi iz zapora. "Res je. Več ljudi, ki jim popolnoma zaupam, mi je povedalo, da so ga videli," je avstrijskim medijem povedala ženska, ki je želela ostati anonimna.

Pred tem so v javnost prispele informacije, da po nedavnem psihiatričnem izvidu Fritzl trpi za demenco in ne predstavlja več nevarnosti za javnost. Po besedah ​​njegove odvetnice je popolnoma izginil tudi njegov spolni nagon.

Kako so policisti sploh odkrili, da se v Fritzlovi hiši dogaja nekaj sumljivega, preberite na tej povezavi.

Bojda 88-letnik v zaporu ni imel lahkega življenja. "Fritzl ne bo imel nobene možnosti, ko ga bodo poslali v zapor. Že prej so mu izbili zobe," je za nemški Heute povedal eden od ujetnikov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • leonardo 15:32 25.januar 2024.

    Bejž bejž, a da mu je pri 88 letih izginil spolni nagon? To babše pa res ne ve kaj izjavlja za medije.

  • Kmodri_ 14:39 25.januar 2024.

    Preselil se bo v Slovenijo in začel znova....iskati novo žrtev!