Svet
13 ogledov

Kacav obtožen posilstva

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Sodišče v Tel Avivu je proti nekdanjemu predsedniku Mošeju Kacavu vložilo obtožnico zaradi posilstva in spolnih prestopkov nad njegovimi uslužbenkami.

Glede na obtožnico je spolne prestopke storil nad več uslužbenkami, vključno z dvema posilstvoma leta 1996 in 1999, ko je služboval kot minister za turizem in predsednik države.

Preiskava se je začela julija 2006, ko je Moše Kacav, takrat na položaju predsednika države, zaradi domnevnega izsiljevanja vložil tožbo proti nekdanji uslužbenki. A preiskava tožilstva je na koncu prinesla obtožbo omenjene uslužbenke, da jo je Kacav posilil.

S predsedniškega položaja je odstopil leta 2007 in zanikal vse obtožbe. Aprila lani se je proti njemu začelo sojenje, a je Kacav še isti dan naznanil, da preklicuje dogovor s tožilstvom, po katerem je oče petih otrok v zameno za izognitev zaporni kazni priznal manjše prestopke, na primer spolno nadlegovanje sodelavk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.