Svet
657 ogledov

"Kampuscheva rodila otroka in ga zakopala"

Koliko rabljev je osem let tiraniziralo Natascho Kampusch? Žurnal24 main
Natascha Kampusch naj bi svojemu ugrabitelju Wolfgangu Priklopilu rodila otroka in ga zakopala na vrtu. Politiki zahtevajo preiskavo govoric.

Voditelj avstrijske opozicijske stranke Heinz Strache trdi, da je policija "ignorirala" dokaze o rojstvu otroka. Otrok naj bi bil pokopan na vrtu hiše, v kateri jo je osem let zadrževal Wolfgang Priklopil. Strache vztraja, da so oblasti v dogovoru s socialnimi delavci prikrili dokaze o otroku.

K preiskavi pozivajo tudi v stranki avstrijski Zeleni. Poslanec Peter Pilz zahteva, da preiskovalce in tožilce v primeru Kampusch suspendirajo. Prepričan je, da bo avstrijska ljudska stranka v luči dokazov zahtevala novo preiskavo, poroča Daily Mail. Zeleni trdijo, da so med preiskavo namenoma prezrli dokaze in delovali "v skladu z lastnimi interesi in ne interesi preiskave".

"Nekaj našli"

Strache naj bi imel dostop do dokumentov, povezanih s preiskavo. V njih naj bi pisalo, da so v kleti, kjer je bivala Natascha, našli koder las in knjigi o porodu ter vzgoji otrok. Psi, ki so posebej izučeni za iskanje trupel, naj bi "nekaj našli". Šlo naj bi zgolj za plesniv kos lesa, zato niso opravili izkopa.

V zgodbo o kosu lesa dvomijo tudi drugi, saj naj bi bili psi izšolani, da ločijo med človeškimi in živalskimi ostanki. "Kaj se je zgodilo z otrokom? Kje je zdaj?" sprašuje poslanka Dagmar Belakowich-Jenewein. Ob tem dodaja, da naj bi Kampuscheva na dan, ko je pobegnila svojemu ugrabitelju, zdravnika vprašala, kako dolgo po nosečnosti je mogoče dokazati, da je bila ženska noseča.

Zgodba, ovita v tančico skrivnosti

Primer Natasche Kampusch buri duhove vse od njene rešitve pred petimi leti. Nekateri namreč trdijo, da je bil Priklopil družinski prijatelj, kar je zanikala tudi v knjigi o svoji ugrabitvi.

Odnos med Kampuschevo in Priklopilom še vedno ni čisto jasen. Potem ko je izvedela, da je storil samomor, je Kampuscheva policiste označila za morilce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.