Svet
30 ogledov

Kapitan skušal s sekiro vdreti v kabino

Letalski kokpit EPA
Na tragičnem letalu družbe Germanwings je bila sekira. Z njo naj bi iz pilotske kabine zaklenjeni kapitan skušal v zadnjih hipih rešiti 149 življenj.

Po pisanju današnjega Bilda preiskovalci torkove nesreče letala družbe Germanwings na podlagi tonskega zapisa iz črne skrinjice domnevajo, da je skušal kapitan letala Patrick S. v kabino vdreti tudi s pomočjo sekire, saj so se na najdenem posnetku slišali močni udarci ob vrata. Ta pa se niso vdala, tako da kapitan ni mogel preprečiti tragedije, ko je kopilot Andreas Lubitz očitno namerno usmeril letalo proti tlom. 

Pri družbi Germanwings so naknadno potrdili, da je bila na krovu leta 4U9525 resnično tudi sekira. 

PREBERITE ŠE:

Lubitz pa se na roteče klice pilota in poskus vdora v kabino ni odzval, mikrofoni so beležili le njegovo mirno dihanje v zadnjih trenutkih letala. Očitno pa je tudi prek gumba znotraj kabine blokiral vrata, tako da kapitan ni mogel priti v kabino niti s pomočjo kode, ki sicer osebju to dovoljuje v podobnih primerih.

Kokpit | Avtor: Youtube Youtube
V nesreči je umrlo kar 150 ljudi, kar je najhujša letalska katastrofa v nemški zgodovini. Ob trku v pobočje francoskih Alp s hitrostjo 700 km/h so potniki umrli praktično v hipu, saj je letalo še polno goriva eksplodiralo in se razletelo na majhne koščke, ugotavljajo preiskovalci. 

Lubitz je imel po prvih ugotovitvah v preteklosti že duševne težave. Preiskovalci so na njegovem domu našli tudi raztrgano zdravniško poročilo, na dan poleta pa bi moral biti na bolniškem dopustu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice