Svet
13293 ogledov

Katastrofalna odkritja inšpekcije

Hrana za domov Profimedias
Števine kršitve, ki povzročajo skrbi.

Hrvaška letos ni zabeležila željenih rezultatov na področju turizma. Med drugim je sezono pretreslo več škandalov, v nizu slednjih so danes v hrvaških medijih zaokrožili znani rezultati inšpekcijskih pregledov restavracij in lokalov.

"Kamorkoli so se na obali in otokih podali inšpektorji, tako dela, kot sanitarni, turistični, veterinarski inšpektorji, so odkrili številne kršitve," piše Večernji list. Med drugim so zabeležili nezadovoljivo spoštovanje higienskih minimumov v kuhinjah in na straniščih, zaposlene brez ustreznih dovoljenj, na več mestih so odkrili meso brez ustreznega porekla, delodajalci niso prijavljali delavcev ...

Nekaterim delodajalcem so kazni izdali takoj na licu mesta, nekaterim so dobili prekrškovne ali kazenske prijave, največ kršiteljem pa so naložili, da kršitve takoj odpravijo.

Poročilo kaže, da predpise kršijo povsod, od Visa, Hvara, Brača, Paga, Splita do Vira, Kornatov, Poreča, Umaga, Raba, Dugega otoka. Sanitarna inšpekcija na Braču je denimo v 38 nadzorih zabeležila 41 nepravilnosti, izdali so 23 kazni in deset prepovedi opravljanja dejavnosti. Uničili so 75 kilogramov proizvodov živalskega porekla brez deklaracije in neznanega porekla. "Vse te kršitve so zagotovo antireklama za ta lepi otok," med drugim komentira Večernji list.

Tržna inšpekcija je na Braču v 50 pregledih zabeležila 39 nepravilnosti, med drugim so iz obtoka odzveli 268 kilogramov mesa in mesnih izdelkov. Na Dugem otoku so v 112 nadzorih zabeležili 115 kršitev, nič drugačna slika ni na ostalih otokih.

Hrvaška avtocesta Sledi kolaps? Svet Resna grožnja hrvaških motoristov pred prihajajočim vikendom

Podatki glede turističnega avgusta na Hrvaškem še niso znani, so pa julija zabeležili 4,6 milijona prihodov in 30,5 milijona prenočitev turistov, kar je 1,2 odstotka manj prihodov in 1,5 odstotka manj prenočitev kot julija lani.

Padec se ne odraža na hrvaških letališčih, ki beležijo rekordno število potnikov.

Nakupovanje Prehrana Zdravje Inšpektorji ugotovili številne neskladnosti, glavnemu grešniku pa naložili kazen

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Žurnalček 16:39 01.september 2019.

    Našli 75 kg. mesa nepreverjenega nesledilnega izvora . Zakaj enostavno ne polovijo kravje črede , ki se pred MILNO pase in špancira po cesti BREZ OZNAK na ušesih! Kje bo končalo teh 4 tone mesa !!!! Ne upajo se pa ...prikaži več napisati , da je teh 75kg. najverjetneje prešvercano iz Bosne in nepregledano !!!!

  • Žurnalček 16:34 01.september 2019.

    Zato jaz na poti na Hrvaško , dokler ne prispem v hišo , kjer si sami kuhamo , eventualno v Splitu obiščem z družino Mc če moramo čakati na trajekt . Ni šans , da v tisti vročini jem kje ...prikaži veče drugje in si pokvarim dopust !

  • McClain 07:19 31.avgust 2019.

    glede nnepreverjenihh oštarij je mcdonald7s zakon, pa če se tud mal čudno sliši.