Svet
3121 ogledov

Kazenske ovadbe zaradi veleizdaje

Angela Merkel Reuters
Ovadbe zoper kanclerko Angelo Merkel zaradi njene politike do beguncev.

Kot danes poročajo nemški mediji, tožilstvo v Karlsruheu je od izbruha begunske krize naprej prejelo že preko tisoč kazenskih ovadb zoper kanclerko Angelo Merkel. Vse so zavrnili kot neutemeljene.

Večino ovadb so vložili podporniki desničarsko populistične Alternative za Nemčijo (AfD), ki je največji del svojega političnega delovanja usmerila v kritiko stališča Angele Merkel do beguncev.

Podporniki AfD so nezadovoljstvo s kanclerko pokazali tudi s protesti na njenih predvolilnih shodih. Še posebej glasni so bili na torkovem shodu v mestu Bitterfeld-Wolfen na vzhodu države, kjer so jo pospremili z vzkliki "odidi".

Na kasnejšem dogodku v okviru volilne kampanje v mestu Brandenburg an der Havel na vzhodu Nemčije so Merklovo prav tako pričakali demonstranti z napisi na transparentih "Merklova mora odditi".

Begunci v Idomeni Tudi ranjeni Svet Migrante ustavljali s streljanjem

Odločitev Merklove, ki je v letih 2015 in 2016 dovolila vstop v državo več kot milijon prosilcem za azil, je močno znižala podporo javnosti njenim krščanskim demokratom (CDU). Stranka si je nato opomogla, je kasneje prišlo manj prosilcev za azil.

Merklova je sicer že v nedeljo objavljenem intervjuju za nemški časnik Welt am Sonntag dejala, da svojih odločitev glede begunske krize leta 2015 ne bi spremenila, če bi imela priložnost. S tem je tudi potrdila odločitev o odprtju nemških meja za begunce.

Na parlamentarnih volitvah 24. septembra se Merklovi obeta četrti kanclerski mandat. Glede na nedeljsko anketo časnika Bild am Sonntag jo podpira malo manj kot 30 odstotkov več anketiranih kot njenega tekmeca, socialdemokrata Martina Schulza.

begunci Slovenija Zaradi čevljev so ilegalce vrnili na Hrvaško

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • jozicamurn 08:02 31.avgust 2017.

    Liberalno sprijena globalistična multikulturna prasica. Nič novega.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 17:48 30.avgust 2017.

    Naj crkne,se ga nabutam do amena.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 14:53 30.avgust 2017.

    Zgodovina bo pokazala,da je Angela naredila več škode Evropi kot zločinec Adolf!! Trenutno tega še ni videti saj policija gnusne zločine skriva in si zatiska oči pred posiljevalci!! Vendar tega ne bodo mogli delati v nedogled!! Šele takrat boste videli ...prikaži več kako divjaško kriminalno sodrgo smo sprejeli v Evropo!!