Svet
18465 ogledov

Kdor bo kupil zdravila, bo moral na test

Peking lekarna Profimedia
Bližajoče se olimpijske igre so razlog za nov ukrep oblasti.

V Pekingu bodo vse, ki bodo v teh dneh in vse do konca zimskih olimpijskih iger kupili zdravila proti prehladu ali sredstva za zbijanje povišane telesne temperature, napotili na test za covid-19, poroča Bloomberg.

Stanovalci širšega pekinškega okrožja bodo ob nakupu zdravil za blaženje kašlja ali bolečega grla dobili obvestilo na mobilno aplikacijo, ki jo na Kitajskem vsakodnevno uporabljajo za sledenje kontaktov okuženih in pri udeležbi javnih dogodkov. Vsi, ki bodo prejeli obvestilo, bodo morali v 72 urah opraviti test na covid-19.

Vsi, ki napotitve na testiranje ne bodo upoštevali, bodo deležni sankcij, je v nedeljo sporočila pekinška mestna zdravstvena komisija, pristojna za tovrstne ukrepe.

Peking smog onesnaženje Tik pred OI Šport Zrak v Pekingu šestkrat bolj onesnažen od sprejemljivega

Lokalne in državne oblasti vse bolj zaostrujejo ukrepe v boju proti pandemiji korornavirusa, da bi omogočile nemoteno izvedbo bližnjih zimskih olimpijskih iger.

XXIV. zimske olimpijske igre bodo v Pekingu na sporedu od 4. do 20. februarja.

V Pekingu so v zadnjih dneh zaznali širjenje dveh različic covida-19: omikrona in delte. Manjša mesta kot Xi’an so Kitajci v preteklih dneh sicer povsem zaprli, v prestolnici, političnem in gospodarskem središču države, si tega ne morejo privoščiti.

V kitajskih laboratorijih so raziskovali potencialne vstopne točke virusa v prestolnico, preizkusili so tudi možnosti okužbe z mednarodno pošto in uvoženo zamrznjeno hrano. Obe domnevi so ovrgli, poroča Bloomberg.

V pekinškem okrožju Fengtai so oblasti na obvezen test za covid-19 napotile skoraj dva milijona prebivalcev, saj je bil v omenjeni četrti zabeležen velik porast okužb z različico delta.

Komentarjev 2
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 15:27 24.januar 2022.

    Kitajci so podobno ubrisani kot naši...tako bodo zakomplicirali, da bo na koncu vse propadlo...

  • Friderik1950 14:44 24.januar 2022.

    Res dober naslov iz vaše zbirke. Predlagam še: 'S sekiro mu je odsekal glavo'. V prispevku pa pojasnite, da gre za petelina, ki so ga pojedli v nedeljo.