Svet
2824 ogledov

Kitajska pred OI: To je laž!

Ši Džinping Epa
Kitajsko veleposlaništvo v Rusiji je novico označilo za lažno.

Kitajsko veleposlaništvo v Rusiji se je na pisanje Bloomberga, da naj bi ruski predsednik Vladimir Putin z napadom na Ukrajino okleval, ker ga je tako zaradi bližajočih se zimskih olimpijskih iger v Pekingu prosil kitajski predsednik Ši Džinping, označilo za absolutno laž.

Vladimir Putin Svet Putin svari Zahod: Ne prestopite rdeče črte

"Bloombergov članek o domnevnem pisanju Putina, naj med olimpijskimi igrami ne napada Ukrajine, je absolutna lažna novica," so v izjavi zapisali na veleposlaništvu.

Analno testiranje Covid-19 na ZOI Šport Šok iz Kitajske! Tik pred Olimpijskimi igrami uvedli analno testiranje!

Spomnimo, predsednik Rusije Vladimir Putin je razkril, da se namerava udeležiti otvoritve na zimskih olimpijskih igrah na Kitajskem 4. februarja, kar je potrdil tudi ruski zunanji minister Sergej Lavrov, saj si Ši Džinping želi imeti ob sebi ruskega prijatelja. Ameriški predsednik Joe Biden je še pred tem dejal, da Amerika načrtuje potencialni diplomatski bojkot iger.

Klemen Bauer Izpoved našega asa Šport Pred dnevi zaradi cepiva zavrnil Olimpijske igre, zdaj odprl srce

Lavrov je povedal, da se bo Putin ob robu iger sestal s kitajskim predsednikom. Kitajci pripravljajo uradni rusko-kitajski vrh. Pogajanja na najvišji ravni bodo potekala še isti dan, kot bo potekala otvoritev OI, je pojasnil Lavrov.


 

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 20:45 23.januar 2022.

    Kitajci in Rusi so tako odbiti, da res lahko zakuhajo še kakšno hudo sranje, ki bo imelo posledice na cel svet,