Svet
14500 ogledov

Ker ima zdaj dve mami, so jo vrgli iz šole

domača naloga zvezek šola učenec učenka otrok Profimedia
Po smrti očeta in matere sta jo posvojili teta in njena partnerka.

Petletnico iz Louisiane naj bi v verski šoli izključili iz razreda, ker sta njena starša istospolni par. Emily in Jennie Parker sta povedali, da ju je šolsko vodstvo na biblijski baptistični šoli v DeQuincyju v Louisiani med srečanjem z ravnateljem šole in pastorjem obvestilo, da njuna istospolna zveza ne sledi naukom šole in da bosta mogli najti novo šolo za svojo hčerko Zoey. "Poklicali so nas v ravnateljevo pisarno na sestanek, obvestili so nas, da Zoey ne bo mogla več hoditi v tamkajšnjo šolo zaradi našega življenjskega sloga," je povedala 31-letna Jennifer Parker za KPLC, lokalno podružnico novic.

28-letna Emily Parker je povedala, da je bilo srečanje le dva dni pred začetkom šolskega leta. Med srečanjem so njej in njeni ženi tudi povedali, da bodo kot šola, ki temelji na verski vzgoji, učence učili, da je prava poroka le med moškim in žensko. Parkerjevi sta pred kratkim posvojili Zoey, ki je Jenniferina nečakinja, potem ko je njen oče septembra 2020 umrl v nesreči na delovnem mestu.

"Izgubila je očeta, izgubila je mamo in zdaj izgublja svojo šolo, ki jo ima zelo rada," je povedala Jennie za KPLC. Parkerjevi sta povedali, da so po izključitvi Zoey iz šole prejeli široko podporo skupnosti. Par je tudi povedal, da sta prejeli več ponudb od drugih lokalnih krščanskih šol, da Zoey začne svoje šolsko leto pri njih.

Na Bible Baptist Academy so objavili izjavo o izključitvi Parkerjeve, v kateri je zapisala, da je šola "zavezana poučevanju in življenju v skladu z nauki Svetega pisma." Dodali so: "Kot baptistična šola smo tudi zavezani zagotavljanju okolja, ki je skladno s prepričanji, ki jih imamo. Želimo, da naši učenci ne le poznajo naša prepričanja, ampak želimo, da jih tudi vidijo. Kar zadeva osebne odnose, menimo, da morajo biti ti odnosi, bodisi na zmenkih bodisi v zakonu, med moškim in žensko."

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 11
 • kapibara 11:49 12.avgust 2022.

  A pa jo morjo prav in samo tja vpisat ?

 • Avatar pantani
  pantani 07:11 12.avgust 2022.

  Pa kaj jih sploh rinejo v take šole?!!!

 • miha.z 06:51 12.avgust 2022.

  Otrok ni tukaj nič kriv.