Svet
17 ogledov

Kitajci so si oddahnili – tajfun je oslabel

šanghaj, po dežju, ki spremlja tajfun muifa Reuters
Muifa, eden od najmočnejših tajfunov v zadnjih letih, je oslabel v tropsko nevihto, potem ko je na Kitajskem povzročil pravi preplah in pustošil po Japonski.

Eden od najmočnejših tajfunov v zadnjih letih, Muifa, ki je še včeraj grozil Kitajski, je oslabel v tropsko nevihto. Potem ko so oblasti z vzhodne obale evakuirale okrog 300 tisoč ljudi, se je tropska nevihta zdaj obrnila stran od Šanghaja proti severni provinci Shandong.

Šanghaj je imel zaradi Muife težave z električno oskrbo, odpovedali so več kot 200 letov, zaprli dva mostova proti bližnjim otokom in v pristanišča poklicali 62.700 ribiških ladij. Zdaj vetrovi v središču nevihte pihajo z okoli 140 kilometri na uro, na kopnem pa jih pričakujejo jutri.

Tajfun Muuifa pustošil po Japonski in prestrašila Kitajce

Pred oslabitvijo je tajfun povročil preplah, saj se Kitajci še spominjajo hudega tajfuna leta 2005, ko je umrlo sedem ljudi, škode pa je bilo za več kot 1,3 milijarde juanov (140 milijonov evrov). Pred tem je zaradi Muife 60 tisoč gospodinjstev na Okinavi ostalo brez elektrike, odpovedali pa so vse polete na otok in z njega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.