Svet
3096 ogledov

V zadnjem trenutku preprečili tragedijo

Rotterdam grožnja
1/3
EPA
Teroristi so zagrozili skupini, ki bi morala nastopiti pred 1000 obiskovalci.

V Rotterdamu so v sredo zvečer odpovedali koncert ameriške skupine Allah-Las. V bližini prizorišča so našli kombi, poln plinskih jeklenk. 

Policija je zaprla prizorišče, kjer bi morala pred približno 1000 obiskovalci nastopiti ameriška skupina Allah-Las. Rotterdamski župan Ahmed Aboutaleb je na novinarski konferenci povedal, da je policija dobila konkretno grožnjo koncertu omenjene skupine. Nizozemske oblasti naj bi španski varnostni organi obvestili o nevarnosti. 

Pred tem je policija sporočila, da so bili namigi, ki so jih dobile oblasti, dovolj za odpoved dogodka, drugih podrobnosti pa niso navedli.

Rotterdamski župan je še povedal, da je policija zasegla kombi z jeklenkami, ki je imel španske registrske tablice. Voznika so pridržali. Ali je bilo vozilo blizu prizorišča koncerta naključno ali je povezano z morebitno zaroto, za zdaj ni znano, poročajo nizozemski mediji. Policija je danes sporočila, da so v povezavi z grožnjo aretirali še enega osumljenca. 22-letnika so prijeli davi v pokrajini Brabant, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kalifornijska skupina je koncertno prizorišče Maassilo zapustila v spremstvu policije, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Do groženj z novim napadom je tako prišlo le slab teden po tem, ko sta se zgodila dva teroristična napada, eden v Španiji in drugi na Finskem. 

Komentarjev 6
  • Milan Novak 11:23 26.avgust 2017.

    Še malo pa bodo koncerti, športni dogodki ......... za celo EU samo še na Madžarskem, Poljskem, Češkem in Slovaškem !

  • boogin1 08:33 24.avgust 2017.

    Cela EU si je oddahnila, ko je v Franciji zmagal Macron, vsi levi režimski mediji pišejo o olajšanju, ko na volitvah zmagujejo zagovorniki multi kulture-v prevodu: uničevalci evropske kulture in odprave narodov, ker EU si želi terorističnih napadov in se ...prikaži več privaja na življenje z njimi.

  • majab 07:55 24.avgust 2017.

    Me ne preseneča. Dokler bodo župani Evropskih mest razni Sadiki, Ahmeti ipd. bo tako. Ali še hujše.

Sorodne novice