Svet
29 ogledov

Koprivnikar ni izjema: Štajerski policisti nad svojega komandirja

Nadzor hitrosti Profimedias
Zaseda, ki so jo policisti pripravili notranjemu ministru Koprivnikarju, kot kaže ni bila osamljen primer. Podobnega načina dela naj bi se poslužili tudi štajerski policisti, ki so se lotili svojega šefa, piše Dnevnik.

Na območju celjske policijske uprave sta jo policista iz patrulje, ki naj bi postavila zasedo komandirju, odnesla brez posledic, saj za njuno ravnanje ni bilo dovolj dokazov.

Lansko leto je policijska patrulja zaradi prekoračitve hitrosti ustavila komandirja svoje policijske postaje in mu izdala plačilni nalog. Komandir je kazen (šlo naj bi za manjšo prekoračitev) poravnal, vendar se je pojavil sum, da policista šefa nista ustavila le zaradi skrbi za prometno varnost, pišejo v Dnevniku.

Patrulja naj bi svojega komandirja zasačila v bližini njegovega doma v Slovenskih Konjicah, določeni indici, tudi nenavadna izbira kraja za lovljenje z radarjem, pa naj bi kazali, da sta policista šefu nastavila past. Stekla je preiskava, vendar jima nečednih namenov niso mogli dokazati. "V tej zvezi ni bilo ugotovljeno, da bi policista komandirja ustavila namenoma," so povedali na policijski upravi Celje.

Podobno, brez pravega epiloga, se je konec novembra končal tudi postopek proti škofjeloški patrulji, čeprav so na policijski postaji menda slutili, da sta policista prekoračila svoja pooblastila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
  • pisava 10:46 05.marec 2016.

    Sam imam slabo izkušnjo z inkasanti. V mesecu dni so 4x pripeljali za mano s sireno in plavo lučko. Vse v krogu 300 m okoli doma. Ko sem jih vprašal zakaj me ustavljajo je bil odgovor: kontrola prometa. Tako se ...prikaži več ti vrli polcajčki afnajo ponoči, ko ne morejo spati, ker jih nadzira dežurni. En drugega zajebavajo. To ti je pravi kolektiv. Nič čudnega, da so potem razpizdeni in neusmiljeni na cesti. Včasih te je za manjši prekršek policaj je opomnil. Danes ti za vsako malenkost zapiše kazen. Ker jih je zadnje čase bolj malo na cesti, se je število nesreč zmanjšalo. Tudi sami so tako ugotovili.Ko se bo kalvarija z migranti končala, bodo spet na veliko kasirali po cestah. Namesto da bi bili v službi naroda nas jebajo na vsakem vogalu.

  • xy 13:12 04.marec 2016.

    ne razumem pa teh raziskovalnih novinarjev, da ne raziščejo kdaj, za kakšno ceno in zakaj mimo razpisa je minister nabavil službeno vozilo BMW 5 karavan., zakaj ni bilo nabavljeno vozilo druge znamke. Je to zaradi izigravanja predpisov javnega naročanja? Klientelizem? Korupcija?

  • xy 12:53 04.marec 2016.

    Res je bilo dejanje policajev neetično in po eni strani neumno, ampak mislim da je še večji problem, ker vlada sedaj na osnovi nezakonito pridobljenih dokazov gradi svoj primer. Kot novinarji pišejo so se policaji dogovarjali na zaprtem forumu, kjer ...prikaži več so lahko pričakovali določeno zasebnost, nekdo (žvižgač) pa je te dogovore nezakonito posnel z GSM in jih javno objavil, s kakšnim namenom že on sam ve. Poleg tega pa je minister sam povedal da so bili policaji v postopku korektni in prijazni. Poleg vsega pa je tudi napihal (se pravi da je bil sum utemeljen), res da še v mejah v skladu z zakonom, vendar vsaj tako mislim, da če bi ga hoteli policaji zajebavat bi lahko odredili še odvzem krvi. Poleg tega je minister vozil službeno vozilo. Sprašujem se zakaj ima Ministrstvo za zunanje zadeve pravilnik o uporabi službenih vozil, v katerem lepo piše da moraš imeti pri vožnji službenega vozila 0,0 , ministrstvo za Javno upravo pa pravilnika sploh nima ali so ga le skrili ;)?