Svet
8543 ogledov

Kralj poleg Melanie zaspal, to je storil Trump

Obletnica konca prve svetovne vojne, Pariz Epa
Slovesnost ob obletnici končanja prve svetovne vojne.

Na spletu še vedno krožijo številne fotografije in posnetki pariške slovesnosti ob koncu prve svetovne vojne; zaokrožil je tudi posnetek, ki prikazuje, kako je maroški kralj Muhamed VI. med govorom francoskega predsednika Emmanuela Macrona zadremal.

Donald Trump in Emmanuel Macron Žaljivo? Svet Macron se je ves čas dotikal Trumpa

Glede na to, da je sedel poleg ameriške prve dame Melanie Trump, ki velja za priljubljeno tarčo fotoreporterjev in snemalcev, trenutek ni ušel neopazen, ujel ga je tudi ameriški predsednik Donald Trump, katerega izraz na obrazu ob dremanju Melanijinega soseda je številne nadvse zabaval.

Srbom opravičilo

V Srbiji je medtem nedeljska slovesnost dvignila mnogo prahu zaradi sedežnega reda; srbski mediji so se z ogorčenjem odzvali na dejstvo, da je bil na osrednji nedeljski slovesnosti ob stoti obletnici konca prve svetovne vojne v Parizu kosovski predsednik Hashim Thaci med drugim takoj za nemško kanclerko Angelo Merkel in ruskim predsednik Vladimirjem Putinom, medtem ko je bil predsednik Srbije Aleksandar Vučić nekje ob robu.

Obletnica konca prve svetovne vojne, Pariz | Avtor: Epa Epa

Srbski mediji so ob tem citirali izjavo predsednika Aleksandra Vučića, ki je izpostavil da "si lahko predstavljate, kako sem se počutil". Ob tem je še dejal, da je imel kepo v grlu. "Nisem mogel verjeti, kar sem videl pred sabo, zavedajoč se žrtev srbskega naroda med prvo svetovno vojno," je še dejal po poročanju STA.

Glede na velikost vojske je največje izgube med prvo svetovno vojno utrpela prav Srbija. Francoski veleposlanik v Srbiji Frederic Mondoloni se je po navedbah APA v pogovoru za srbsko televizijo Prva že opravičil za sedežni red.

Vučić se mu je za opravičilo zahvalil in dodal, da bodo francoskega predsednika Emmanuela Macrona decembra v Srbiji veličastno dočakali.

Obletnica konca prve svetovne vojne, Pariz Obletnica Svet Detajl rokovanja, ki ga je večina spregledala

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1