Svet
2300 ogledov

Kremelj Zelenskega obtožil, da poziva k tretji svetovni vojni

Volodomir Zelenski Epa
Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski je Nato pozval k preventivnim napadom na Rusijo. Kremelj ga je obtožil, da poziva k tretji svetovni vojni.

Zelenski je v nedavnem videoklicu z avstralskim inštitutom za ekonomske in politične študije Lowy dejal, da verjame v to, da so preventivni napadi oz. kot se je kasneje popravil preventivna dejanja na Rusijo s strani Nata nujni, da bi preprečili uporabo kakršnega koli jedrskega orožja. Pri tem sicer ni šel v detajle, za kakšno uporabo orožja bi ob napadih Nata šlo. "Preventivni koraki so ključnega pomena za odvračanje Rusije od uporabe jedrskega orožja. Ne smemo le čakati, da se najprej zgodijo jedrski napadi," je še poudaril Zelenski.  

mrtvi ruski vojaki Liman Video Svet Paničen beg Rusov, trupla ležijo po cestah

"Takšne izjave niso nič drugega kot poziv, da se začne še ena svetovna vojna z nepredvidljivimi, uničujočimi posledicami," je izjavo Putinovega tiskovnega predstavnika Dmitrija Peskova v svet prenesla ruska agencija RIA.

Vladimir Putin Svet Še enkrat udarili po Rusiji

Ker naj bi bile v medijih izjave Zelenskega narobe razumljene, se je hitro odzval tudi tiskovni predstavnik Zelenskega – Sergij Nikiforov, ki je razložil, da je bil to poziv k preventivnim sankcijam, še preden je Rusija izvedla polno invazijo konec februarja in zagotovil, da Ukrajina ne bi nikoli pozivala k uporabi jedrskega orožja. 

Ruski rezervisti Upor Svet To zahtevajo "revni" ruski mobiliziranci

Na drugi strani so tudi Rusi včeraj "pomirili" svetovne voditelje, saj so razložili, da se Rusija ne namerava posluževati jedrskega orožja. Veliko prahu je namreč pred časom dvignila izjava ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki je 21. septembra dejal, da "ko bo ogrožena ruska ozemeljska celovitost, bo Rusija uporabila vse, kar lahko, in to ni blef". Tiskovna predstavnica Marija Zaharova je sporočila, da bo Rusija težila k temu, da ne bo uporabljala jedrskega orožja. "To smo povedali in potrdili že velikokrat. V takšni (jedrski, op. p.) vojni ne bo zmagovalcev in do tega nikoli ne sme priti," je včeraj poudarila tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Zaharova. 

Komentarjev 38
  • Avatar zoo
    zoo 21:25 08.oktober 2022.

    Gniga nadrogirana!

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 12:12 07.oktober 2022.

    Tega Zelenskega čimprej odstrant

  • Burja 11:52 07.oktober 2022.

    Tisti občutek, ko prepoznaš svojo blaznost v svojem nasprotniku., a ne vidiš sebe v krogu v katerem si ujet.