Svet
1476 ogledov

Lastniki hotela tožijo žrtve streljanja

Streljanje Las Vegas Epa
Več kot tisoč ljudi je bilo ranjenih, ko je Stephen Paddock streljal na zbrane na glasbenem festivalu.

Lastniki hotela Mandalay Bay, v katerem je bil nastanjen strelec, je vložil tožbo zoper več kot tisoč ljudi, ki so bili ranjeni v strelskem napadu 1. oktobra lani. S tožbo naj bi se želeli izogniti odgovornosti za napad in ovreči morebitne odškodninske zahtevke zoper hotel. 

Stephen Paddock je v hotelu Mandalay Bay najel sobo in iz nje streljanj na ljudi, ki so na prizorišču pod hotelom obiskali glasbeni festival. V napadu je umrlo 58 ljudi. 

Odvetnik Robert Eglet, ki zastopa več ranjenih v napadu, je ogorčen nad potezo hotela. Tako ravnanje po njegovem mnenju že meji na neetično. "Žalostno je, da so se spustili na tako raven." 

Streljanje v Las Vegasu | Avtor: epa epa

MGM Resorts International, ki ima v lasti omenjeni hotel, v tožbi navaja, da niso odgovorni za smrt, poškodbe ali škodo, nastalo v napadu. Varnostna služba, ki so jo imeli najeto, je bila certificirana s strani ministrstva za domovinsko varnost, zaradi česar je hotel zaščiten pred odgovornostjo z zveznim zakonom iz leta 2002. 

Tiskovna predstavnica podjetja je dejala, da od žrtev nočejo denarja. Poudarila je, da dolgotrajno pravdanje in zaslišanja na sodiščih niso v interesu žrtev. 

Policijska preiskava še vedno ni dala odgovora na vprašanje, kaj je gnalo 64-letnega Paddocka, da je deset minut streljal na množico 22 tisoč ljudi, ki so se udeležili glasbenega festivala. 

Streljanje v Las Vegasu Z rafali nad množico Svet Več kot sto strelov, panika, kri, vsaj 50 mrtvih
Komentarjev 1
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 19:28 19.julij 2018.

    Še sreča da ni šlo za teroristično dejanje, ker je bil strelec beli Američan!