Svet
10 ogledov

Lažni preplah v Oslu

Oslo
1/2
Reuters
Policija je pregledala kovček, za katerega se je izkazalo, da ni predstavljal nobene nevarnosti.

Na železniški postaji v središču Osla je nezanec odložil sumljiv kovček. Policija je predmet pregledala s posebnim robotom in ugotovila, da kovček ni nevaren. "Nismo našli ničesar, kar bi bilo zanimivo za policijo," je dejal višji policijski inšpektor Tore Barstad. Po dosedaj zbranih podatkih današnji preplah ni povezan s petkovimi dogodki, je še zatrdil Barstad.

Zaradi sumljivega kovčka je policija evakuirala osrednjo železniško postajo v Oslu in zaustavila ves železniški in avtobusni promet.

Neznanec odložil kovček

Kot poroča tiskovna agencija NTB, naj bi nekdo na avtobusu, namenjenem na letališče, v bližini železniške proge 19 pustil kovček in nato odšel.

Policija išče moškega, ki je bil v ponedeljek izpuščen iz zapora. Sprva so dejali, da naj bi šlo za moškega, ki se je identificiral z Andersom Behringom Breivikom, a so kasneje to informacijo zanikali.

"Današnji dogodek ni povezan s petkovim primerom," je nekaj minut po objavi prvega sporočila za Reuters dejal policijski predstavnik. "Sporočilo za medije je bilo napačno. Gre za rutinsko policijsko preiskavo." Dodal je še, da iščejo moškega, ki trpi zaradi duševnih težav in ni nikakor povezan z Breivikom.

Iščejo 42-letnika

Policija je objavila fotografijo 42-letnega moškega, ki je bil v ponedeljek izpuščen iz zapora. Odslužil naj bi kazen zaradi vloma na policijsko postajo in groženj uradnim osebam. Iskati so ga začeli, ko so sodne oblasti policijo obvestile o njegovi izpustitvi. Norveška policija je sporočila, da ga želijo odpeljati na psihiatrijo, kjer bi ga pregledali in po potrebi zadržali na zdravljenju.

Do sedaj so ga že iskali tudi na njegovem domu v kraju Fla, kjer pa ga niso našli. Potrdili so še, da se vozi v srebrnem avtomobilu znamke Fiat in objavili njegovo registrsko številko.

Nova grožnja po petkovi tragediji

Norveška je sicer še vedno v šoku po petkovem tragičnem dogodku, v katerem je po zadnjih podatkih umrlo 76 ljudi, večinoma mladostnikov. Dvaintridesetletni Norvežan Anders Behring Breivik je v bližini norveškega parlamenta najprej podstavil bombo, nato pa se odpravil na otok Utoya, kjer je v uro trajajočem strelskem pohodu ubil 68 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.