Svet
99 ogledov

Lego napoveduje drastične spremembe

nered Žurnal24 main
Lego je leta 2012 proizvedel preko 45 milijard plastičnih kock. To je toliko, da bi lahko z njimi sestavil verigo in z njo 18-krat obkrožil Zemljo. To je veliko plastike. In vemo, kako slaba je plastika za okolje. Pri Legu porabijo za izdelavo kock 6.000 ton plastike letno. Zato so se Danci odločili za drastične spremembe.

Pri Lego Group so objavili, da bodo investirali preko 150 milijonov evrov v program izboljšanja kock lego, ki bodo do okolja bolj prijazna. Zaposlili bodo 100 strokovnjakov, ki bodo imeli nalogo ugotoviti, kateri, do okolja prijazni materiali, bi lahko zamenjali plastiko pri izdelavi kock Lego. 

Ustanovili so center Lego za vzdržljive materiale, ki je zadnji od korakov s katerim želijo pri Legu izničiti ogljični odtis. Pri podjetju, znanem po vsem svetu so zapisali, da se zavedajo, kako zelo škodljive so plastične kocke do okolja, zato že zdaj uporabljajo manj papirja za izdelavo kartonskih škatel, hkrati pa "zeleno energijo" za delovanje svojih tovarn pridobivajo iz lastnih vetrnih elektrarn

Lastnik Lego Group Kjeld Kirk Kristiansen, ki je vnuk ustanovitelja tovarne Lego, Ole Kirka Kristiansena, pravi: "Naložba, ki smo jo najavili, je naša zaveza, da se bomo še naprej trudili in si prizadevali z svojimi izdelki delati čim manjšo škodo okolju, ki ga moramo ohraniti za naslednje generacije. Tudi z novimi materiali pa se bomo držali svojega našega ustanovitelja, ki je rekel, da je lahko samo najbolje dovolj dobro."

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.