Svet
12 ogledov

Letalo z enim straniščem za vse

Čistoča, dostopnost in prilagojenost invalidov so glavna merila za naj stranišče Žurnal24 main
Nizkocenovni prevoznik Ryanair želi čim bolj oklestiti stroške. Med ukrepi, ki naj bi jim pomagali doseči cilj, je tudi uvedba samo enega stranišča na letalu.

Vodstvo letalske družbe načrtuje odstranitev dveh ali treh stranišč na letalu, ki bi jih nato nadomestili z do šestimi dodatnimi sedeži. Tako bi do 200 potnikov in šest članov posadke med letom imelo na voljo samo eno stranišče, poroča The Telegraph.

Kritiki so prepričani, da bi zaradi tovrstnega varčevanja pred straniščem nastajale dolge vrste, ne gre pa izključiti niti možnosti takšnih ali drugačnih nesreč.

 

"Stranišča le redko v uporabi"

Vodja podjetja Michael O'Leary načrtovano spremembo zagovarja, saj naj bi bila stranišča le redko v uporabi. Po njegovih besedah se poskušajo z Boeingom dogovoriti, da bi pristal na takšno ureditev letala.

Odločitev za zmanjšanje števila stranišč je sicer zamenjava za njegov prvotni predlog, po katerem bi potnikom uporabo sanitarij zaračunali.

V podjetju menijo, da je na njihovi strani tudi zakon, saj ta od letalskih družb ne zahteva, da imajo na letalu sanitarije. Poleg tega napovedujejo, da bi z odstranitvijo sanitarij znižali cene letalskih kart do pet odstotkov.

"Šli korak predaleč"

Tiskovni predstavnik britanskih potovalnih agentov je njihov načrt kritiziral. "Vsi vemo, kako nelagodno je lahko, če stranišče na letalu ne deluje, ali čakanje v vrsti, če je nekomu slabo," je dejal. Ryanairov načrt je označil kot "korak predaleč".

Iz podjetja Boeing so sporočili, da vedno prisluhnejo svojim strankam, tega pa ne komentirajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.