Svet
9 ogledov

Letalu prebili trup

letalo Croatian Airlines Boris Scitar/Pixsell
Bili so nerodni: delavci Croatia Airlines so letalo postavili na žerjav, da bi ga stehtali. Letalo je padlo na nosilno dvigalo. Škodo na letalu še ocenjujejo.

Letalo Croatia Airlines, dash Q400, je med tehtanjem padlo na nosilno dvigalo, ki mu je prebilo trup pod straniščem v sprednjem delu. Nesreča se je zgodila med stavko dela delavcev te letalske družbe 8. marca, tako da so stavkali tudi nekateri tehniki.

Zaradi varnosti morajo vsako leto stehtati letala, so povedali sogovorniki hrvaškega portala 24sata.hr, ki so začudeni, da so se tega lotili prav na dan stavke, saj ne gre za rutinsko opravilo. Za to so določeni postopki in število zaposlenih, ki morajo pri tem sodelovati. V upravi Croatia Airlines, ki jo vodi Srećko Šimunović, pravijo, da je do nesreče prišlo med načrtovanimi deli v tehničnem sektorju in da še vedno ugotavljajo dejstva in okoliščine, v katerih je to zgodilo.

Nesreča ni povezana s stavko

Škodo še ocenjujejo, pravijo v Croatia Airlines, vendar pravijo, da bodo stroške v celoti krili iz rednega zavarovanja letal, ki takšne dogodke tudi predvideva. Poudarjajo, da nesrečni dogodek nima nikakor povezan s stavko. "Glede na to da je ta dan stavkalo le 10 odstotkov licenciranih aviomehanikov, poškodbe letala niso neposredno povezane s stavko, saj je v tehničnem središču družbe delalo več zaposlenih, kot je bilo regularno predvideno," trdi vodstvo letalskega prevoznika.

Sicer se piloti in aviomehaniki pritožujejo nad dashi zaradi pogostih okvar ali lažnih signalov za okvare, zato morajo ta letala pogosto prizemljiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.