Svet
38 ogledov

Mafijca na zadnjo popeljali v zlati kočiji

Sprevod na pogreb mafijskega šefa
1/9
Žurnal24 main
Četrtkov sprevod mafijskega šefa Vittorija Casamonice (65) na pokopališče v Rimu je izzval bes Rimljanov. Rimske oblasti so zgrožene.

Pokop mafijskega šefa in sprevod je bil pravi spektakel, ki pa je izzval bes pri domačinih in politikih. Vittorija Casamonico so do cerkve in groba pripeljali v črno-zlati kočiji, ki jo je preletaval helikopter iz katerega so metali cvetje. Medtem je iz zvočnikov donela glasba iz znanega mafijskega filma Boter.

Na vhodu v cerkev so bili postavljeni transparenti, na katerih je pisalo: "Pokoril si Rim, zdaj pokori še nebesa." Kralj Rima."

 

Župan: "To se ne sme dopustiti“

 

Župan Rima Ignazio Marino je najavil, da bodo raziskali, kako je bil lahko tak sprevod sploh organiziran. Na Twitterju je zapisal, da se take "ceremonije sprevoda ne sme dopustiti, saj je to sporočilo mafiji." Rosy Bindi, predsednica parlamentarne anti mafijske komisije je dejala, da je stanje alarmantno in da mafija tudi na tak način izkazuje svojo moč.

Casamonico je na zadnjo pot pospremilo na stotine ljudi. Omenja se ga kot vodjo klana na jugozahodnem delu mesta. Iz policije so sporočili, da ga sicer niso preiskovali. Župnik, ki je vodil mašo, je dejal, da se stanja pred cerkvijo ni dalo nadzorovati.

Komentarjev 7
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:20 23.avgust 2015.

    Mafija je tle..lahko je tle odkrito lahko se pa skriva. Zdej če se skriva niti vedel ne boš da se v ozadju kej dogaja...če se pa ne skriva pa vsaj veš da z mafijo še ni bilo v zadostni meri obračunano.

  • Silvester Alič 19:26 22.avgust 2015.

    najbolje bi bilo da bi njegovo truplo sežgali in vrgli v morje

  • kapibara 18:16 22.avgust 2015.

    Nekdo.. ?? Več njih..!!