Svet
7767 ogledov

Mama strelca medicinska sestra, ki je povijala žrtve

Streljanje na Krimskem polotoku, Kerč Epa
Ko je izvedela, da je strelec njen sin, je oskrbovala njegove žrtve.

V včerajšnjem strelskem pohodu na srednji šoli na polotoku Krim je bilo po zadnjih podatkih ubitih 15 dijakov in pet odraslih uslužbencev. Na koncu svojega strelskega pohoda si je življenje vzel tudi napadalec, Vladislav Rosljakov, sicer dijak te šole.

Med žrtvami napadalca je deset fantov in pet deklet, najmanj šest žrtev je mladoletnih. Napadalec je poleg tega ranil najmanj 50 ljudi, deset jih je še vedno v kritičnem stanju.

Razlog napada še vedno ni znan, profesorji srednje šole so strelca opisali kot mirnega dijaka. Oblasti so kasneje potrdile, da je imel za pištolo orožni list. Preiskovalci so tudi že ugotovili, da se je zanimal za izdelavo eksplozivnih naprav. Po njihovem mnenju je v pripravi napada deloval sam.

Streljanje na Krimskem polotoku, Kerč | Avtor: Epa Epa

Mama si je skušala vzeti življenje

Mama napadalca, Galina Rosljakova, je medicinska sestra, ki se je pridružila zdravstvenim ekipam, ki so na prizorišču napada oskrbovale žrtve.

Ko je izvedela, da je pokol zagrešil njen najstniški sin in da si je po dejanju vzel življenje, je skušala tudi sama izvesti samomor. Njeni sodelavci so ji to preprečili.

Ruski mediji pišejo, da mama ni slutula, za kakšno dejanje se pripravlja njen sin, medtem ko so se uporabniki spletnih družabnih omrežij razdelili; eni sočustvujejo z nesrečo ženske, ki bo za vedno s seboj nosila stigmo mame masovnega morilca, drugi pa se sprašujejo, kako je sploh možno, da ni opazila, da se sin obnaša drugače in zakaj mu je sploh dovolila, da je imel v lasti orožje.

Streljanje na Krimskem polotoku, Kerč | Avtor: Epa Epa

Ruski medii še poročajo, da je najstnik odraščal z mamo, ki se je pred leti ločila od njegovega očeta.

Danes se je sicer na samooklicani Krimski republiki začelo tridnevno žalovanje, ki ga je razglasil vodja republike Sergej Aksjonov. Pred šolo so danes ljudje polagali cvetje in igrače ter prižigali sveče.

Streljanje na Krimskem polotoku, Kerč | Avtor: Epa Epa

lovec Preobrat v zgodbi Svet Mama kolesarja, ki ga je ustrelil lovec, o svojem sinu: Cvri se v peklu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.