Svet
2298 ogledov

Manjka jim izganjalcev hudiča

duhovnik Shutterstock
Razglasili izredno stanje zaradi vse več prijav "demonskih aktivnosti".

V Vatikanu bodo ta mesec potekali tečaji duhovnikov za izgananje hudiča, potem ko so zaznali številne nove prijave o tovrstnih zaznavah, piše Daily Mail. Temelj tečajev naj bi bile usmerjene molitve za osvoboditev duš od zlih duhov.

Vest o porastu demonskih aktivnosti in ljudi, ki naj bi jih obsedel hudič, so objavili zatem, ko je uradni Vatikan zavrnil domnevno izjavo papeža Frančiška, češ da pekel ne obstaja. Novinarja Eugenia Scalfarija so obtožili za izkrivljanje papeževih besed, ko je objavil njegovo domnevno izjavo: "Pekel ne obstaja, obstaja samo izginotje grešnih duš."

Marijan Veternik Slovenski eksorcist Slovenija Eksorcist Marijan Veternik: Doslej še ni bilo človeka, ki bi napisal vse, kar sem mu povedal

Mednarodno združenje izganjalcev hudiča, ki ga podpira Vatikan, je razglasilo izredno stanje. Vatikanski radio je objavil besede duhovnika Benigna Palilla, ki je povedal, da le v eni državi okrog 500 tisoč vernikov na leto zaprosi za pomoč pri izgananju hudiča. Govoril je o Italiji. Za porast prošenj, povezanih z izganjanjem hudiča, je med drugim okrivil tudi porast uslug, povezanih z vedeževanjem. "Takšne prakse odpirajo vrata hudiču."

"Dramatičen porast demonskih aktivnosti" je zaznal tudi eden najbolj poznanih duhovnikov, ki vernikom pomaga pri izganjanju hudiča, irski duhovnik Pat Collins. Povedal je, da se je iskanje njegovih uslug v zadnjih nekaj letih večkratno povečala. Dodal je, da bi morali duhovniki, ki se ukvarjajo s to dejavnostjo, morali tudi razlikovati obsedenost s hudičem in znake različnih psihičnih bolezni.

izganjanje hudiča, eksorcizemizganjanje hudiča Magazin Vatikan o največji nevarnosti za demonske obsedenosti

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • semseprijavilsamozato 10:25 12.april 2018.

    Mislil sem da je srednji vek mimo pa sem se očitno motil... Bodo začeli tudi vaške starke spet na grmado dajat z izgovorom da so čarovnice?

  • Albatroz 07:33 12.april 2018.

    naj začnejo v slovenskem parlamentu.

  • miki1234 13:52 11.april 2018.

    o bruh ta cerkvena kasta... to je res eno samo veliko poneumljanje ljudi.

Sorodne novice