Svet
3648 ogledov

Med bloki odmevajo eksplozije, evakuirali 136 šol

topništvo Ukrajina Epa
Konflikt v Ukrajini dobiva nov zagon. Boji potekajo v bližini večjih mest.

Iz Donecka so danes dopoldne začela prihajati zaskrbljujoča poročila. Od jutranjih ur v južnem delu mesta grmi težko topništvo. Prizori in zvoki obstreljevanja so hitro obšli splet.

Že pred nekaj dnevi so se ukrajinske sile, po nekajdnevni prekinitvi ognja, spopadale s pripadniki sil Luganske narodne republike v okrožju Troickoje. Spopadi so se razširili in se približali gospodarskemu in upravnemu središču teritorija.

Obenem so na območju Donecka in Gorlovke na 136 izobraževalnih ustanovah prejeli informacijo, da so v objektu nameščene eksplozivne naprave.

Lokalne oblasti so hitro reagirale in evakuirale vseh 136 ustanov. Posnetki evakuacije so prav tako obšli svet.

mačka vojak LNR Luganska republika vojaki Konec premirja Svet Topništvo zagrmelo, padle žrtve

Nedavno zasedanje Varnostnega sveta ZN je bilo v znamenju ukrajinske krize in kopičenja ruskih enot v bližini meje in na Krimu. Po besedah ukrajinskega veleposlanika pri ZN Sergeja Kislice je v pripravljenosti 112.000 ruskih vojakov in še 18.000 pripadnikov letalstva in mornarice.

NATO tudi v primeru ruske invazije na Ukrajino v to državo ne bo poslal svojih bojnih enot, je pred dnevi zagotovil generalni sekretar zavezništva Jens Stoltenberg.

Vladimir Putin Svet "Pomislite, kako bi vam šele bilo neprijetno, če bi imeli na meji 100.000 vojakov"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.