Svet
2069 ogledov

Med maturo rodila in vseeno odpisala do konca

nosečnica nosečnost Shutterstock
Mlade Gvinejke ni nič, niti porod, odvrnilo od tega, da bi opravila maturo.

Osemnajstletna Gvinjeka Fatoumata Kourouma Conde iz mesta Mamou na vzhodu Gvineje se je tik zatem, ko je sedla k izpitu, zavedla, da je čas za porod. Zaradi tega so jo hitro odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer je v pičlih desetih minutah rodila zdravega dečka.

Dekle si ni vzelo časa za počitek, ampak je bilo že 40 čez minut nazaj v izpitni sobi. S tem ni presenetila le svoje družine, ki je z njo odhitela v bolnišnico, temveč tudi nadzornike na maturi.

Kot poroča STA, je Condejeva za francosko tiskovno agencijo AFP povedala, da ni nikomur, niti soprogu, povedala, da je tik pred porodom, saj se je bala, da bodo od nje zahtevali, da na izpitni dan ostane doma oziroma gre k zdravniku. "Preprosto si nisem mogla predstavljati, da bi izpustila en sam izpit na maturi, za katero sem se učila celo leto," je dodala.

Soprog, policist po poklicu, ji tega očitno ni zameril. Po besedah nekega sorodnika je novopečeni očka navdušen in vsem, ki so ga pripravljeni poslušati, pripoveduje o "tej fantastični ženski". Sorodnik je povedal tudi, da staršema čestitajo vsi v mestu in tudi molijo, da bo Fatoumata opravila maturo. Sam pa si želi, da bi dojenčka poimenovali Espoir, kar v francoščini pomeni upanje.

ultrazvok plod Nosečnost Zdravje Takšen položaj spanja tvegan za plod nosečnost Raziskava Zdravje Bodoče mamice, pozor! Uživanje te prehrane v nosečnosti vpliva na I. Q. otroka
Komentarjev 1
  • kapibara 14:57 19.julij 2019.

    Sentiš gor al pa dol.. Ta mlada mamica MORA opravit maturo..