Svet
7 ogledov

Medved razklal vlado

Letos je bilo v Sloveniji tako ali drugače odvzetih 29 medvedov. Med njimi je tu Nino Verdnik
Slovenski medved. Povzročil spor v italijanski koaliciji, ker ga niso smeli pomalicati na pikniku Severne lige.

Italija. Slovenski medved je “poskrbel” za spor v italijanski koaliciji. Berlusconijeva koalicijska zaveznica Severna liga bi morala prejšnji teden gostiti piknik z mesom slovenskega medveda. Še pred začetkom piknika so pridrveli karabinjerji in meso zasegli, saj naj ne bi imeli popolne dokumentacije.


Lačni zahtevajo odstop
Ligaši sicer vztrajajo, da so meso od slovenskih lovcev kupili povsem legalno. Prepričani so, da so jim piknik preprečili Berlusconijevi ministri.

Poleg aktivistov za pravice živali se je zgražalo več ministrov, ki so pojedino označili za barbarsko. Vplivni član lige Enzo Erminio Boso od predsednika stranke Umberta Bossija zahteva, naj zapusti vlado.

Če je žival pravilno vplenjena in je šla skozi pregled vplenjene divjadi ter dobila potrdilo, jo lahko prevzemnik od lovske družine prodaja naprej. Ni važno kam,” o samem postopku nakupa medvedjega mesa pravi Srečko Žerjav iz Lovske zveze Slovenije. Dodaja: “Če pa nekdo nima računa ali ne zna ustrezno pojasniti, kje je to meso dobil, gre verjetno za krivolov in to je seveda kaznivo.

Nesojen medved
Pojedina. Dvesto članov stranke je nameravalo pojesti okoli 50 kilogramov mesa. Kilogram mesa (hrbet, brez kosti) pri nas stane vsaj 25 evrov. Meso od lovca po pregledih odkupi za to pristojno podjetje - kot smo izvedeli, naj bi pri nas za to imeli pravico le dve podjetji, to pa ga lahko proda naprej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.