Svet
57 ogledov

Mehanik prestrašil potnike EasyJeta

Popravila na letalu Reddit
"Dame in gospodje, poleteli bomo takoj, ko bo naš mehanik končal z lepljenjem motorja, je pod objavljeno fotografijo ironično zapisal eden od potnikov na letalu nizkocenovne letalske družbe EasyJet.

Fotografijo je pred poletom posnel in na Redditu objavil eden od potnikov, nakar je letalo poletelo.

Nekateri potniki na letalu naj bi bili zaradi tega prestrašeni, odzvali pa so se tudi pri EasyJetu, kjer so pojasnili, da je mehanik uporabljal poseben material, ki se ga redno uporablja za popravila na letalu. Mehanik je opravil kozmetične popravke in ni na noben način ogrozil potnikov.

Po tragični nesreči letala Germanwings, ki je s 150 potniki na krovu srmoglavilo v francoskih Alpah, nesrečo naj bi sicer zakrivil pilot, ki je imel hude psihične težave, so se na spletu pojavila številna ugibanja in strahovi, da letala pokrpajo kar z lepilnimi trakovi.

V civilnem letalstvu je sicer običajno, da manjše poškodbe na trupu letala začasno sanirajo s posebnim lepilnim trakom, ki je certificiran prav v ta namen. Tak lepilni trak je odporen na zunanje vplive, poškodbe pa sanirajo kasneje, med rednim servisom v hangarju. Za zurnal24.si je spregovoril tudi slovenski strokovnjak za varnost potniških letal, ki ni želel biti imenovan in pojasnil, da je strah popolnoma neutemeljen.


Komentarjev 2
  • VonLiegenStuhl 16:04 31.maj 2015.

    Temu se reče McGiver trak.

  • Kolesar___777 09:08 31.maj 2015.

    Tu se že iz aviona vidi , da to ni navaden lepilni trak , ampak je to "duct tape" s katerim lahko popraviš čisto vse ! Problematični so le ponaredki "duct tape" , kateri pa res čisto nič ne držijo ...prikaži večo ! V Sloveniji pa je le teh zelo veliko ! Mene včasih zelo jezi , da se ti ponaredki , večinoma iz Kitajske , prodajajo po skoraj enaki ceni kot originali !