Svet
1904 ogledov

Reševanje 12-letne deklice: Vidijo jo, a do nje ne morejo

Mehika potres
1/6
Epa
Reševalci upajo, da se bodo do nje dokopali še prav čas. Tega je vedno manj.

Pod ruševinami šole, ki se je zrušila v mehiški prestolnici, so reševalci opazili roko, ki se je premikala. Izkazalo se je, da gre za 12-letno Frido Sophio, ki je ostala ujeta v prvem nadstropju šole. 

Deklica je reševalcem povedala, da sta v njeni bližini še dva otroka, a da ne ve, ali sta živa ali ne. 

Reševalci s kamerami pregledujejo ruševine, da bi našli morebitne preživele. 

"Slišal sem jok otrok"

Silverio Perez je bil med prvimi, ki so pritekli na pomoč otrokom, ki so ostali ujeti v porušeni šoli sredi glavnega mesta Mehike. "Slišal sem otroški jok, ko sem prišel. Videl sem hudo poškodovane otroke," je povedal, utrujen od neprespane noči. 

Ljudje, ki so se kmalu po potresu zbrali, da bi pomagali otrokom, so bili prepričani, da jih bodo hitro rešili. "A nismo mogli do njih. Pokopani so bili pod ruševinami," je povedal z zlomljenim glasom. 

Do sedaj so iz šole izvlekli 22 trupel. Še vedno pogrešajo okoli 30 ljudi, med njimi največ otrok. Upanje, da je kateri od njih preživel, še tli, a reševalci so bolj previdni z napovedmi. "Nevarno je tukaj. Napredujemo zelo počasi, kamen za kamnom," je povedal eden od njih. 

Enajst krst v vrsti

Veselje ob predvidenem krstu trimesečne deklice se je spremenilo v žalost. Cerkev, v kateri so se sorodniki in prijatelji zbrali ob tej priložnosti, se je porušila, ko je državo stresel potres. 

Tragedija se je zgodila v mestu Atzala. Enajst ljudi je umrlo, med njimi trimesečna deklica, njena 8-letna sestra in njuna 27-letna mama. "Zlomljen sem," je povedal 73-letni Graciano Villanueva Perez, ki je izgubil šest sorodnikov - ženo, sestro, hčerko, zeta in dva vnuka. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • thetech 18:47 21.september 2017.

    zet in žena nista njegova sorodnika..