Svet
3096 ogledov

Česa takega v Meki še niso videli!

Meka nevihta strela stolp z uro Facebook Abraj Al-Bait med supercelično nevihto.
Močna nevihta je povsem ohromila življenje v savdski metropoli.

Savdska Meka, ki šteje okrog 1,5 milijona prebivalcev, je večinoma v primežu puščavskega podnebja in temu primernih vremenskih pogojev.

V torek je bilo središče islama podvrženo supecelični nevihti, kakršne v novejši zgodovini ne pomnijo. Vremenski pojavi so pustili sledi tudi na najbolj znamenitih objektih zgodovinskega mesta.

Močan veter je ljudi metal po tleh, tudi v bližini Velike mošeje. Okolica Masjid al-Harama, kakor v arabščini pravijo svetišču, zgrajenem okrog svete Kaabe, je bila zalita z vodo.

Veter je prevračal tudi težjo gradbeno mehanizacijo, medtem ko je voda na ulicah narasla celo do te mere, da so bili nekateri avtomobili skoraj v celoti pod gladino.

Mestne oblasti so odredile, da se pouk na vseh nivojih izobraževanja opravi prek spletnih platform. Tudi za sredo je savdski nacionalni meteorološki center izdal rdeče opozorilo za nekatera območja kraljevine.

Strela udarila v slovito uro

Objektivi so ujeli tudi trenutek, ko je strela udarila v najvišji stolp z uro na svetu - Abraj Al-Bait. Slednji v višino meri kar 601 meter.

Gre za četrto najvišjo prostostoječo strukturo na svetu, zgrajena je bila med letoma 2004 in 2012. Stolp ima 120 nadstropij, najvišje se nahaja na višini 558,7 metra.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri 18:38 23.avgust 2023.

    Alah je stresel jezo!

  • Naklonsky 17:09 23.avgust 2023.

    Celo Alah se je razjezil na svoje vernike … nekaj ne štima!